Landstede prominent aanwezig bij Koningsdag

Zwolle – Oranjekoorts in Zwolle. Ook bij onderwijsinstelling Landstede die meedoet met allerlei soorten sport op het Rodetorenplein dat is ingericht als Sportplein, maar ook met cultuur in de vorm van muziek van het Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en mode. Studenten Fashion & Styling maakten maar liefst tachtig hoedjes in koningsblauw en wit, die tijdens het programma zeker niet onopgemerkt zullen blijven.

Koningsdag biedt volop gelegenheid om studenten en leerlingen van Landstede Groep allerlei soorten ervaring op te doen in de praktijk. Niet alleen op de dag zelf, maar ook van te voren werden allerlei activiteiten ondernomen.

Hoeden
Zo ontwierpen veertig tweede, en derdejaars leerlingen van de opleiding Fashion & Styling in vier dagen tijd tachtig hoeden, petten en andere hoofddeksels. ‘Ze kregen materialen in koningsblauw en wit, die niet alleen deel uitmaken van de landelijke driekleur, maar ook symbool staan voor de stad Zwolle’, vertelt docent Erwin Langenbach. ‘Daarmee konden ze losgaan op de basisvorm, een pillbox. En dat deden ze vol enthousiasme en met veel creativiteit. Met tule, kant, veertjes en vele andere materialen werden de meest uiteenlopende modellen gecreëerd. Duidelijk terug te zien zijn de invloeden van klassieke hoedontwerpen, zoals die door de koningin en andere leden van de koninklijke familie zelf gedragen worden. Landstede Fashion & Styling wil op deze manier het koningspaar feestelijk welkom heten!’ En dat gebeurt ook. Waar en hoe is nog een verrassing, maar de hoedjes zullen zeker opvallen langs de koninklijke route.

Sportplein
Bij Landstede is sport al jarenlang speerpunt. Landstede levert daarmee dan ook een belangrijke inbreng op Koningsdag. ‘Het thema is Zwolle Sportstad en dat geldt voor zowel de breedte- als de topsport’, zegt manager Adriaan van Bergen van Landstede Basketbal. ‘Op het Rodetorenplein, dat op Koningsdag als sportplein is ingericht, is van alles te doen. Een aantal spelers van heren 1 geeft een clinic aan de jeugdbasketballers onder de 14. Er is een beachvolleybalveld waar het eerste team van Landstede Volleybal een clinic geeft. PEC-voetballers, golfers, wielrenners, hockeyers en andere leerlingen van Centre for Sport & Education geven acte de présence. De jeugd vindt het hartstikke leuk om erbij te zijn.’ Voor het sportplein is voor het koninklijk gezelschap twintig minuten ingepland. ‘Het sportplein staat van 12.05 tot 12.20 uur op het programma’, zegt Adriaan. ‘Wie van het gezelschap zin heeft om mee te sporten is natuurlijk van harte welkom. ’s Middags worden clinics gegeven aan het publiek. Het wordt een mooi, sportief gebeuren. Ik hoop alleen van harte dat het weer wat meespeelt!’

Live presentatie
Verder verlenen leerlingen en studenten van Landstede Groep waar mogelijk hand- en spandiensten. Leerlingen en docenten van het Meander College zijn betrokken bij het optreden van De Vuurvogel. Het jeugdsymfonieorkest begeleidt live een presentatie van de regio tijdens de Grote Parade op de Grote Markt.

Artikel delen:

Reageer