Zwolle is populair in Nederland

Zwolle – Zwolle doet het goed bij bezoekers. Tegen de landelijke trend in is het aantal bezoekers aan de Overijsselse hoofdstad het afgelopen jaar gestegen. Inmiddels is Zwolle, waar op 27 april Koningsdag wordt gevierd in aanwezigheid van de Koning en de Koningin, achtste op de lijst van best bezochte steden van Nederland. De stad passeert daarmee een stad als Groningen. Zwolle scoort bovengemiddeld waar het gaat om het culturele en culinaire aanbod.

zwolle.jpg 

Ook waar het gaat om het totale aantal bezoeken stijgt Zwolle op de landelijke lijst. Maastricht, Breda en Arnhem zijn daarbij gepasseerd en de Overijssels hoofdstad neemt ook op deze lijst nu eveneens een achtste plaats in. Zwolle doet het goed als horecastad. Het aantal restaurantbezoeken voor lunch of diner steeg en ook de vele terrassen in de pleinenstad zagen de bezoekersaantallen stijgen. Museumbezoek is ook steeds vaker een reden om de Overijsselse hoofdstad te bezoeken. Bezoekers van het historische centrum van de Hanzestad waarderen de bereikbaarheid van Zwolle en de parkeermogelijkheden.

Samen
Zwolle blijft werk maken van de mogelijkheden voor een aantrekkelijk verblijf in de stad. Gemeente, Zwolle Marketing en betrokken partners in de stad en de regio zetten zich daar gezamenlijk voor in. In de onlangs vastgestelde Visie Binnenstad zijn het verder verbeteren van de bereikbaarheid, de diversiteit van het winkelaanbod en het benutten van de historische binnenstad speerpunten.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Laat de binnenstad bewoners van de groep “Herrie uit de stad” dit maar niet horen dat het zo goed gaat. Dan hebben ze namelijk weer redenen om te gaan procederen.


  ⚠️ Meld

 2. Goed nieuws om te horen natuurlijk, zeker bijzonder om te lezen dat er meer mensen naar Zwolle komen dan naar Maastricht, omdat ik het idee heb dat dat veel meer een toeristenstad is.

  En na Koningsdag zullen er nog meer mensen een kijkje komen nemen, allemaal extra inkomsten voor de middenstand!


  ⚠️ Meld

 3. Dat museumbezoek valt me op. Zwolle heeft nou niet veel musea in vergelijking met andere provinciesteden. Misschien moet dat eens worden uitgebreid?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.