SportService Zwolle klaar voor Koningsdag

Zwolle – Na de succesvolle Koningsspelen van afgelopen vrijdag op zes sportlocaties en vele basisscholen staat het volgende grote evenement voor de deur. Samen met de gemeente Zwolle is SportService Zwolle al maanden bezig met de voorbereidingen voor het sportprogramma tijdens Koningsdag op het Rodetorenplein.

sportplein_zwolle.jpg 

"Het belooft een waar sportfeest te worden met vele bekende Zwolse topsporters en enkele sportverenigingen die de breedtesport vertegenwoordigen", zegt Jeroen van Leeuwen, directeur van SportService Zwolle. Samen met Teun Bouwhuis, voorzitter van de Halve Marathon, en medewerkers van de gemeente Zwolle vormt SportService Zwolle het organisatieteam van het sportprogramma. Tijdens het ochtendprogramma nemen ruim 250 deelnemers, onder wie leden van sportverenigingen, leerlingen van het Centre of Sports and Education, en de winnaars van het schoolvoetbaltoernooi, deel aan het sportprogramma. De deelnemers kunnen onder andere hockeyen, voetballen, basketballen, schaatsen en golfen. "Het programma is een mooi voorbeeld van de samenwerking in de Zwolse sport, en uiteraard zijn wij verheugd dat wij een rol mogen spelen bij zo’n grote happening", aldus Van Leeuwen.

Topsport, breedtesport en talentontwikkeling zijn de kernwoorden binnen het programma. Topsporters als de gebroeders Mulder, Erben Wennemars, Loes Gunnewijk, Kirsten Wild en Jeroen Dubbeldam begeleiden de activiteiten tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie. “Samen maken we de sportstad is wellicht een mooi credo. Er staat een divers en dynamisch programma, waarin Zwolle zich van zijn beste kant laat zien aan het publiek en televisiekijkend Nederland. Ik kijk uit naar een mooie dag”, sluit Van Leeuwen af.
 
Openstelling
Een kleine toevoeging heeft van Leeuwen nog wel. Het leuke van het sportplein is, dat na het bezoek van de Koninklijke Familie het Rodetorenplein ’s middags is opengesteld voor het publiek. Zo kan iedereen proeven van de verschillende smaken binnen de Zwolse sport.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik hoorde net dat deze koningsdag in de top 3 allertijden komt wat betreft het slechte weer. Bikkels om toch een leuke koningsdag te organiseren. Sjapo!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.