Tabonon kampioen hoofdklasse WRZV zaalvoetbal

Zwolle – Met Tabonon Sportschool is de tweede kampioen van dit seizoen in de WRZV Zaalvoetbalcompetitie een feit. De promovendus had slechts één nederlaag te slikken afgelopen seizoen en dat was tegen Bola-Lah!

tabonon_sportschool_kampioen_hoofdklasse_a.jpg 

In de kampioenswedstrijd tegen Stip Entertainment verliep het eerste gedeelte van de wedstrijd zeer moeizaam. Nadat eerst een penalty werd gemist liep Tabonon –mede door een fout van keeper Hanif Kamran – ook nog eens een 0-3 achterstand op. Het was vooral Nima Shimeri, die vervolgens de handschoen oppakte en bijna eigenhandig de wedstrijd deed kantelen. Met drie doelpunten schoot Shimeri zijn team naar het dik verdiende kampioenschap in de hoofdklasse. De wedstrijd eindigde in een 5-3 zege voor de kersverse kampioen. Diaspora liet geen ‘spaan’ heel van Motivo en won met 12-1. Kletsen en Proeven was met 7-0 veel te sterk voor Woord & Daad. Dozend boekte een belangrijke 11-8 zege op het Beugeltje en blijft nog steeds in de race –net als VT Benz en Diaspora voor de tweede periode.

Bij de Gebroeders Postma kon ook de champagne ontkurkt worden met het kampioenschap van Tabonon. Het team van Postma nam de eerste periodetitel over van Tabonon en kan zich alvast opmaken voor de kampioensavond op vrijdag 1 juli. Ook wisten de Gebroeders Postma hun wedstrijd tegen Bola-Lah! om te zetten in winst. In een leuk duel werd er met 11-6 gewonnen en was Tijanni Reijnders met een aantal juweeltjes van doelpunten de uitblinker bij Postma.
 
Supporters PEC Zwolle verliezen in de slotseconde tegen Asero Futsal 
Het bloedstollende duel tussen SC PEC Zwolle en Asero Futsal verdiende eigenlijk geen verliezer, maar toch overkwam het keeper Ronald Hoogezand van SC PEC Zwolle. Hij moest drie seconden voor tijd toch nog de bal uit het net halen en zo verloren de Supporters van PEC Zwolle uiteindelijk alsnog met 1-2 van Asero Futsal.
 
AA Taxi Zwolle wist weer eens te winnen. In een goed duel boekte AA Taxi een 4-3 zege op De Bever Boys. Corporate Matchfixing wist ternauwernood aan puntverlies tegen Bluefinger Wolves te ontsnappen en won nipt met 6-5. Bola-Lah! Satu kwam met een 5-6 nederlaag net tekort tegen 2 Connext Zwolle. 
 
De volgende competitieronde is op maandag 2 mei en de wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Woensdag 4 mei is er geen programma i.v.m. Dodenherdenking. 
 
Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de volgende competitieronde vrijdag 29 april op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys en FC Knudde.
 
Op vrijdagavond 29 april as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl  

Artikel delen: