Muziekfeest op Koningsdag Zwolle

Zwolle – Op Koningsdag gaan onder anderen Xander de Buisonjé, Glennis Grace en de 3JS een optreden verzorgen op de Grote Markt. Na het vertrek van het Koninklijk paar start om 14.00 uur een muzikaal programma op het grote podium. Daarnaast zijn er ongeveer 15 kleinere podia door de hele stad. Ook zal jeugdcircus Pavarini de stad kleuren.

koningsdag.jpg 

De HESZ oranje commissie heeft in samenwerking met de gemeente voor het feestje na het feestje een fantastisch programma gemaakt. De aftrap is in handen van de 3JS. Zij worden opgevolgd door Karel J. Schepers. Om vijf uur is het podium voor Glennis Grace. De muzikale Zwollenaren van That’s what she said geven tegen zessen acte de presence. Xander de Buisonjé staat om half acht geprogrammeerd. De zanger verzorgde in 2014 een spetterend optreden op het Zwolse Rodetorenplein, waar destijds ‘Vrienden Van Amstel Live’ plaatsvond. Daarna is het dansen geblazen met de achtkoppige latinband La Sorpresa, die tot ver na zonsondergang voor een zomerse sfeer zorgen.

Op Koningsdag staat jeugdcircus Pavarini in de binnenstad met drie mooie activiteiten. Er zal een groep acrobaten, prachtig uitgedost, door de binnenstad trekken en daarbij acrobatische toeren uithalen, waarbij ook de kinderen uit het publiek worden betrokken.
 
Op het Gasthuisplein kan groot en klein zelf circus beoefenen op de circusspeelplaats: koorddansen, jongleren, diabolo: in iedereen schuilt een artiest! En voor een vleugje klassiek circus zullen er twee ballonvouwers rondlopen die voor de kinderen de mooiste creaties zullen vouwen.

Artikel delen: