Programma Koningsdag Zwolle

Zwolle – Op woensdag 27 april van 11.00 tot 13.00 uur vieren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en een deel van de Koninklijk Familie Koningsdag mee in Zwolle. Met hen beleven ook tienduizenden bezoekers en een paar miljoen televisiekijkers de feestelijkheden mee. Het totale dagprogramma van Koningsdag Zwolle is bekend!

koningsdag_zwolle.jpg 

Koninklijk bezoek:

11.00 – 11.10 uur Ontvangst op de Nieuwe Havenbrug. Burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten ontvangen de Koninklijke gasten op de Nieuwe Havenbrug. 

11.10 – 11.20 uur Cultuurhistorie op Blijmarkt. Op dit cultuurrijke plein verbeelden drie bekende Zwolse figuren onze cultuurhistorie: schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Johan Rudolph Thorbecke en muzikant en kunstenaar Herman Brood. Bertolf zal zingen.

11.20 – 12.05 uur Parade op Grote Mark. Het hart van onze (binnen)stad en van de regio is het decor voor een grote parade. 

12.05 – 12.25 uur Sport op het Rodetorenplein. In de regio Zwolle geven we jongeren ruimte en kansen om hun talenten te ontwikkelen. 

12.25 – 12.45 uur Vaartocht door de Thorbeckegracht. Op het Rodetorenplein, in vroeger eeuwen een levendige haven, gaat de Koninklijke Familie aan boord van een sloep voor een korte vaartocht over het mooiste stukje van de stadsgracht: de Thorbeckegracht.

12.45 – 13.00 uur Slotfeest op het Broerenkerkplein. Vlak bij het Pelserbrugje stapt de Koninklijke Familie aan wal voor een knallend slotfeest op het sfeervolle Broerenkerkplein. Typhoon & friends zullen een optreden verzorgen.

Voor al die kijkers en bezoekers is er de afgelopen maanden een mooi en dynamisch programma in elkaar gezet. Samen met heel veel Zwollenaren, ondernemers, organisaties en gemeenten uit de regio Zwolle. Dit programma brengt het verhaal van Zwolle voor het voetlicht. In een decor dat de Zwollenaren goed kennen, maar dat voor veel anderen een aangename verrassing zal blijken. Het hele programma vindt u op DEZE WEBSITE van de gemeente Zwolle.
Artikel delen: