Devotie Festival in teken van vrijheid

Zwolle – Het vijfde Devotie Festival staat in het teken van vrijheid. Er is voor vrijheid gekozen omdat vrijheid een kernwaarde is van de Moderne Devotie, maar ook vanwege 4 en 5 mei. Deze dagen vallen in het Devotie Festival. Zowel op 4 als 5 mei is het Devotie Festival betrokken bij activiteiten rond herinnering, herdenking en vrijheid.

devotie_festival_zwolle_logo.png 

Het Devotie Festival trapt af op 3 mei in Theater Odeon / Fraterhuis om 20.30 uur m.m.v. Club Cele. De vrijheid vanuit het verleden is als een blik naar de toekomst. Deze start is onderdeel van “ Talk of the Town ‘’. Woensdag 4 mei is er een rondleiding om 16.00 uur rond het thema “ Vrijheid heeft een prijs “. Start bij de Fundatie. Donderdag Bevrijdingsdag is het Devotie Festival, middels het gedachtengoed van de Moderne Devotie, betrokken bij het Wereldpaviljoen. Onder leiding van Hanneke Groenteman wordt er gesproken over vrijheid in gemeenschap, kent die vrijheid ook grenzen wanneer het gaat over het opvangen van vreemdelingen, over meningsuiting en geloof?

Zaterdag 7 mei staan er meerdere activiteiten op het programma. Zo is er een Leprozen wandeling vanaf het Lepra Kerkhof bij de WRZV Hallen naar het Lepra Gasthuis en de Lepra Kapel in het centrum van de stad.
Op het Cele plein is er twee keer een meeting waar bekende Zwollenaren worden ondervraagd over de vraag : “ Wanneer vrijheid gaat jeuken “.
 
Verder zijn er die dag Middeleeuwse-Devotie lunch- maaltijden in het Langhuis en rondleidingen rond dwarsliggers o.a. om 19.00 uur vanaf de Fundatie. Zondag 8 mei is er een meeting in park Eekhout om 11.00 uur met als thema “ De vrijheid van Geest “, over vrijdenkers met wereldwijde invloed.
Zie voor het programma www.postmodernedevotie.nl onder devotie festival 2016
Het  Devotie Festival is een groeiend en verrassend cultureel festival dat voortbouwt op de normen en waarden van de Moderne Devotie. De Moderne Devotie was een hervormingsbeweging binnen de Katholieke Kerk in de late Middeleeuwen. Tweehonderd jaar lang heeft de Moderne Devotie Nederland op allerlei mogelijke gebieden beïnvloed.
Steeds meer Nederlanders ontdekken deze zo voor Nederland belangrijke beweging met een grote actualiteitswaarde.

Artikel delen: