Silent Disco in Windesheim Theater

Zwolle – In het Windesheim Theater kunnen bezoekers van het Bevrijdingsfestival in Zwolle de dag op een bijzondere manier afsluiten: met een Silent Disco.Voor het derde jaar op rij is Windesheim met een eigen podium onderdeel van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Het programma in het Windesheim Theater, dat om 12.00 uur start met een vrijheidscollege van NRC-columnist Zihni Özdil en wordt afgesloten met de Silent Disco, biedt voor elk wat wils. Van standup comedy en kleinkunst tot groovy countrymuziek en punkfunk. Bij alle optredens zijn Windesheimdocenten, -medewerkers of -studenten betrokken.

Sluitstuk is zoals gezegd een Silent Disco, verzorgd door DJ Bob Holtkamp en DJ Berkum, in het dagelijks leven beter bekend als Ronald Bos, oud-student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij Windesheim. De twee jonge dj’s sluiten de dag in stijl af met twee compleet verschillende muziekstijlen: DJ Berkum draait urban dancemuziek, DJ Holtkamp techno/house. De bezoekers kunnen zelf kiezen naar welke dj ze luisteren en kunnen ook switchen.

Het Windesheim Theater, dat Windesheim organiseert in samenwerking met Buro Ruis, is te vinden in de Bloementuin en biedt plaats aan ongeveer honderd bezoekers. Om alle sprekers en optredens goed te kunnen horen, zijn er – dit jaar voor het eerst – koptelefoons beschikbaar.

Portretten ‘nieuwe Nederlanders in Wereldpaviljoen
Windesheim is ook te vinden in het Wereldpaviljoen, een plek die bezoekers een inkijkje wil geven in de wereld van andere culturen. Studenten Journalistiek van Windesheim portretteerden zestig ‘nieuwe Nederlanders’. Hun foto’s hangen op A3-formaat aan een portretwand in het Wereldpaviljoen, de interviews zijn gebundeld in een magazine dat in het Wereldpaviljoen beschikbaar is.

Het programma van het Windesheim Theater is te vinden via http://www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/

Artikel delen:

Reageer