Manu Chao op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Op 5 mei zal Manu Chao met zijn begeleidingsband La Venture een eenmalig concert geven in Zwolle en daarmee het Bevrijdingsfestival Overijssel afsluiten. Een lang gekoesterde wens van producent Niek van der Sprong komt hiermee in vervulling: deze indrukwekkende afsluiter van Bevrijdingsfestival Overijssel 2016. De ene dag hier, de andere dag daar. Van Barcelona tot Buenos Aires. Van Budapest tot Bretagne. Van Australië via Brazilië, Venezuela en Columbia naar Italië. Manu Chao, stopt nooit.

manu_chao_zwolle.jpg 

Foto: Axel Laurel

Hij reist de wereld over en speelt voor kleine groepen van 500 man of voor grote groepen van 70.000 mensen. Manu Chao reist om mensen te ontmoeten, waar hij ook gaat, hij is geïnteresseerd in wat mensen bezig houdt. Wie kent zijn hits niet: Me Gustas Tu, Clandestino, La Primavera, ect. Top fit, overspoeld door energie in real life en op het podium. Manu Chao: ”We staan niet met z’n drieën of vieren op het podium, maar met 500, 5.000 of 50.000. Overal waar wij komen kent men onze liedjes en zingt, danst en beweegt mee!”. Hier zal nog lang over worden nagepraat!

Locatie:        Park de Wezenlanden, Zwolle
Aanvang:      21.30 uur
Toegang:       gratis
Info:             www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl
Clip:             https://www.youtube.com/watch?v=myq3vGhwh-4
 

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Is het erg dat ik geen van zijn nummers ken? Er staat wie kent ze niet: ik dus. maar nu luister ik ook niet naar die top 40 bagger met al die featering die en die artiesten.


  ⚠️ Meld

 2. Nee hoor, toen ik het YouTube-te kwam het me bekend voor. Maar het lijkt me, voor mezelf, geen aantrekkelijke afsluiter. Is dit wellicht ook een beetje overdreven

  Een lang gekoesterde wens van producent Niek van der Sprong komt hiermee in vervulling: deze indrukwekkende afsluiter van Bevrijdingsfestival Overijssel 2016.

  .
  Dan Typhoon vorig jaar! —overweegt even zijn posting op het Facebook destijds, hier te planten—Nee, gaan we niet doen 😉

  Wat was ik vorig jaar ook blij met De Alliantie 😀 Heb er hier lovend over geschreven. Ook niet op het hoofdpodium “The Nits”.

  Sky ’s on fire….

  Heb het “boekje voor dit jaar” hier ter studie….ben erg bang dat dit het eerste Bevrijdingsfestival zal zijn, die ik zou kunnen gaan missen.
  Terwijl alle vrienden en bekenden al erg lang weten dat ik daar op mijn verjaardag ben te vinden 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Een keer eerder zien spelen en dat was fantastisch! Niet te missen en eigenlijk ongelooflijk dat men zo’n act naar Zwolle heeft weten te halen. 😀


  ⚠️ Meld

 4. Topact,
  ik vraag mij tevens af of het zwolse klagerscommittee al van zich heeft laten horen.
  de zwolse binnen ring staat bekend om haar notoire klagers en chronisch ontevreden bewoners.
  zomaar een vraag uit pure nieuwsgierigheid


  ⚠️ Meld

 5. Nog eens geluisterd. Volgens mij komt deze muziek beter tot zijn recht als je buis, beneveld en of stoned bent. Nou ja, 5 mei toch maar “even” op het festivalterrein kijken. Volgende dag ook nog eens vrij.

  60% zon
  10% regen
  Windkracht 3 uit ZO-richting


  ⚠️ Meld

 6. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Maar volgens mij staat er echt een minder aantrekkelijke set artiesten geprogrammeerd voor 5 mei, als bijvoorbeeld vorig jaar.

  Welke act wordt of welke acts (op verschillende podia) worden aanbevolen door de goegemeente alhier?

  Ach de sfeer en de ontmoetingen zijn sowieso al een uitstekende reden om langs te komen. Wellicht weer gewoon (schiet mij maar lek) op het gras liggen?


  ⚠️ Meld

 7. Smaken verschillen Dick ;-), maar ik vind het een geweldige afsluiter. Tevens een grootte naam die wereldwijd de grootste festivals hebben plat gespeeld. Ze kunnen een groot feest en spektakel maken. Begin jaren 90 onder de naam Mano Negra in Zuid Frankrijk zien spelen. Ik kijk er naar uit, en ik weet met zeer veel andere mensen


  ⚠️ Meld

 8. Toffe afsluiter dit. Moet je wel een beetje lekker weer voor hebben, deze muziek met zuid amerikaanse invloeden, ondanks dat de band uit frankrijk komt. Verder kijk ik uit naar Rondé en vooral Sabrina starke is een geweldige zangeres!


  ⚠️ Meld

 9. Ik ben blij dat er support is voor Manu Chao. Het is voor BFO de grootste band ooit. Nu het weer beter wordt, weet ik zeker dat iedereen met een hele grote glimlach naar huis gaat.
  En als je Manu Chao niet zo leuk vindt; er zijn nog 50 andere bands!
  Heel veel plezier iedereen!
  Mvrgr. Niek


  ⚠️ Meld

 10. @ Niek, was het bijvoorbeeld in 18:43 en 20:47 al met je eens.
  Vond wel dat het gratis-huis-aan-huis-(daardoor natuurlijk ook, nogal reclame)-blaadje “Zwolle viert feest”, met 1 pagina informatie over 5/5 te kort schoot v.w.b. informatieverstrekking.
  Enkel jouw Top 5 voor 5 mei, duidde een beetje.

  Misschien dat men wat meer heeft (over die 50 andere bands) aan deze link:
  Programma BFO 2016


  ⚠️ Meld

 11. Niek heb het programma op alle podia (zoals in de link van 11:59) ook nog in handige meeneem vorm? Dacht dat er altijd wel kleine boekjes of zo waren… anders is het zo’n gepruts met uitdraaien en alle overbodige info te wissen.
  De links klinken beter met de zon er op, lijkt het wel.
  (Kan natuurlijk ook komen door de goede uitgangspositie van Ajax momenteel). Niet te snel juichen en niet teveel off-topic, anders komen de zure (vaak anonieme)-beroepsklagers weer langs.


  ⚠️ Meld

 12. Beste Niek,

  wat een briljant geboekte afsluiter. Manu Chao is in alles datgene wat een feest garandeert. Dit is een band(live nog beter dan op plaat) die energie combineert met inhoud en een open mind heeft om iedereen te laten dansen en genieten. Of je ze nu kent of niet, hun boodschap is universeel, ook als je geen Spaans verstaat. En dan ook nog eens het feit meegenomen dat ze niet jaarlijks in Nederlands zijn maakt dat ik en mijn vrienden hier erg naar uitkijken. Bedankt voor het regelen! So So cool!!!!!


  ⚠️ Meld

 13. @ Irievibe; Wat is de boodschap eigenlijk?

  hun boodschap is universeel?

  Liefde en/of vrede?

  Tot donderdag ergens links of rechts voor!!!!

  Heb je een herkenbare roos in je haar of tussen je tanden?


  ⚠️ Meld

 14. Ik draag een zwart shirt met een bruin omgekeerd down the Rabbit hole logo. En mijn boodschap is eigenlijk gewoon dat manu chao in Zwolle vette leipe shit is en hun boodschap is dat de wereld beter kan dansen dan elkaar overhoop schieten


  ⚠️ Meld

 15. Leuk stuk vandaag in de Stentor.

  Zwolle wilde hem samen met Bevrijdingsfestival Groningen strikken. Hij gaf lang geen uitsluitsel, waarop Groningen afhaakte.

  Toen Chao hoorde dat het een gratis festival voor de Vrijheid was, bleek hij alsnog zeer geïnteresseerd. Op twee voorwaarden:

  1. Gratis water voor wie het niet kan betalen
  2. Halvering van zijn aangeboden gage

  Kijk, zo kan het dus ook :D:D:D


  ⚠️ Meld

 16. Het was geweldig. Ongelooflijk om een van mijn favorieten op een steenworp van huis te kunnen zien spelen. 😀

  M’n knieën zijn wel aan gort nu. ;D


  ⚠️ Meld

 17. Ja inderdaad smaken verschillen en dat mag..maar ik vond het geweldig, ben er speciaal voor naar toe gegaan..
  Ik ben echt wel fan van zijn muziek…
  En heerlijk gedanst hoor!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.