Berkum en SDVB geven heft uit handen

Zwolle -
 Berkum heeft in de spannende topper bij directe concurrent SDV Barneveld met 1-1 gelijk gespeeld en daar hadden beide hard werkende teams weinig of niets aan. Omdat de concurrentie de punten wél pakte werd koploper Nunspeet de lachende derde in de 1e Klasse D en zag ook Go-Ahead Kampen de kansen op de hoofdprijs weer groeien.

sdvb_160430-4_medium.jpg 

Foto: R. Fröhlich 

“We waren in de eerste helft de beste partij en toen hadden we ook kansen op 0-2, maar die lieten we liggen,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. “Na rust was Barneveld wel een poos beter, maar echte kansen kregen ze heel lang eigenlijk niet. Eén moment van onbedachtzaamheid in onze verdediging is ons daarna opgebroken.” Berkum-keeper Dominic van Hoof moest al in de openingsminuut in actie komen om een hard afstandsschot onschadelijk te maken, maar direct daarna sloegen de Zwollenaren zelf toe. Na een dieptepass van verdediger Jasper van der Stouw kon Chris van der Meulen de diepte in. De snelle Berkum-spits liet zijn matig dekkende tegenstander zijn hakken zien en zorgde al in de vierde minuut voor de openingstreffer: 0-1.

SDVB drong daarna wel aan via onder meer de balvaste Rob Knul en Eliza Abraham, maar schoot vaak net iets tekort in de opbouw. De thuisploeg ontkwam na bijna een half uur spelen zelfs aan een grotere achterstand toen doelman Jeroen van Binsbergen een inzet van Ruud Wellenberg maar net naast kon werken. Even later kwamen de Veluwenaren helemaal goed weg. Johnsen Bacuna kon richting Van Binsbergen, maar zag zijn inzet vervolgens via de SDVB-keeper en de paal naast het Barneveldse doel gaan.
Direct na de hervatting maakte Jeffrey van Deuveren met een daverend afstandsschot, dat maar net naast ging, duidelijk dat SDVB zich nog lang niet over had gegeven. De thuisploeg zette behoorlijk wat druk, maar strandde keer op keer in de Zwolse defensie. Na een uur was men daar de weg echter even kwijt. Bij een vrije trap kreeg Rob Knul voor het Berkum-doel veel te veel ruimte en dat was aan de SDVB-topscorer wel besteed. Met een schuiver in de hoek liet hij Berkum-keeper Van Hoof kansloos: 1-1.
Forceren
In de slotfase probeerde Berkum-coach Brouwer nog wat te forceren, door zijn centrale verdedigingsduo op te offeren voor twee middenvelders. De bezoekers kregen daarna ook kansen maar Frank Hoolsema zag een inzet van dichtbij gekeerd door keeper Van Binsbergen en Bacuna kwam, na een passeeractie en voorzet van Chris van der Meulen, vlak voor de doellijn nét tekort om de winst alsnog mee naar Zwolle te nemen.
Door deze remise moest Berkum de tweede plek in 1D weer afstaan aan Go-Ahead Kampen. De achterstand van de Zwollenaren én SDVB op koploper Nunspeet is nu weer opgelopen tot vier punten, zodat er voor beide ploegen een klein wondertje nodig is om de titel in de twee resterende duels alsnog binnen te slepen.
SDV Barneveld-Berkum, 30 april 2016

Eindstand: 1-1 (0-1)

 
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert 

Doelpunten: 4. Chris van der Meulen (0-1), 62. Rob Knul (1-1)
 

Gele kaarten: Jasper van der Stouw (Berkum), Ricardo Mengerink (SDV Barneveld)
 

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jordi Lemmens (79. Frank Hoolsema), Jasper van der Stouw (79. Thom Kooke), Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp (69. Youp Kok)

 
Opstelling SDVB: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen (61. Richard Haklander), Ivar van Beek, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Youssef Atibi, Rob Knul, Paul Daalmeijer (73. Jan Doornbos), Eliza Abraham, Jeffrey van Deuveren (81. Mauro Aalders), Ricardo Mengerink.
Door: Th. Kölker
Artikel delen: