Degradatie voor WVF

Zwolle – Dat vv WVF zou degraderen, voor de tweede keer op rij, was voor niemand meer een verrassing. Immers het zijden draadje werd met de week dunner en dat het definitief zou knappen was een kwestie van tijd. Dat gebeurde zaterdagmiddag en voorafgaand aan de wedstrijd was zelfs de chauffeur de weg kwijt. Hij wilde het team afzetten bij SC Eefde, uitkomend in de vierde klasse, maar gelukkig kun je niet zo snel afdalen!

WVF begon goed en hoopvol aan de wedstrijd. Het kreeg in de eerste minuten gelijk al een tweetal corners, waar helaas niet uit gescoord werd. Achterin stond het goed met het centrale duo Jorben Nieuwenhuis en Jesse Betaze. Kansen kreeg WVF ook om de score te openen. Zo verdween een vrije trap van “specialist” Rob Meijerink over de muur en over het doel van WVF. Martijn Ruysch werd met een prima pass alleen op doelman Rotman, werd vervolgens getorpedeerd door deze doelman maar in plaats van naar de stip te wijzen floot scheidsrechter Meilink, die verder prima floot en de wedstrijd afsloot zonder gele kaarten, voor buitenspel.

Bas Bouwhuis kreeg nog een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar diens schot was te slap en verdween naast het doel van FC Zutphen. Vlak voor rust werd de thuisclub dreigender, het dwong ook een aantal corners af maar WVF gaf geen krimp en zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.
Na de rust kwam Richard Bouwmeester in de ploeg voor Kristian Bril. WVF probeerde de aanval te blijven zoeken en kreeg ook wel kansjes maar zoals wel vaker dit seizoen ontbrak het aan de afronding en soms ook het nodige geluk. En als jezelf niet scoort gebeurt dit meestal aan de andere kant wel. Zo ook vandaag. Invaller Bijl mocht vanaf rechts alleen doorgaan, raakte eerst de paal en was vervolgens in de rebound wel trefzeker 1-0. Hierna knakte er, ook niet voor het eerst dit seizoen, het nodige bij WVF. Want vier minuten later verdubbelde FC Zutphen de voorsprong naar 2-0. Ondanks protest aan WVF kant na een overtreding liet scheidsrechter Meilink het spel doorgaan en soleerde Jose Coelho door de defensie en waar Mike te Wiele in eerste instantie nog wist te redden met de voet, was hij in de rebound kansloos 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, al kreeg WVF nog een paar mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar het net werd niet gevonden.
 
Door deze nederlaag is WVF, voor de tweede keer op rij gedegradeerd. En zal het volgend jaar uitkomen in de Tweede klasse. Toch raakt er binnen de vereniging niemand in paniek. Aan de doelstelling verandert niets, een stabiele Eerste Klasser zijn waarbij rekening wordt gehouden met een uitschieter naar boven(Hoofdklasse) en een uitschieter naar beneden(Tweede Klasse).Dat dit alleen zo snel zou gebeuren nadat het plan werd gepresenteerd, had niemand rekening gehouden. Maar toch staat de club er goed op. Het heeft niet alleen meer dan voldoende jeugdspelers, ook is het niveau waarop de jeugdelftallen actief zijn omhoog gegaan. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wat dat betreft is er alle optimisme naar een snelle terugkeer in de Eerste Klasse en wel als stabiele Eerste Klasse en wie weet, een uitschieter naar boven(hoofdklasse). Het kan immers snel gaan in voetbal, dat heeft WVF de afgelopen drie seizoenen ervaren.
FC Zutphen-WVF 2-0 (rust 0-0)
68. Bijl 1-0, 72. Jose Coelho 2-0
Scheidsrechter: Meilink
Toeschouwers: 200
FC Zutphen: Rotman, Mulder, Banwari, Ezafzafi, Bakkerweerd, Bloemendaal(87. Pietersz), Joaquim(84. Tom de Haan), Wouter de Haan(63. Bijl), van Laar, Egbers, Jose Coelho
WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Jesse Betaze, Jorben Nieuwenhuis, Romano Luhukay, Sander Bolt, Rob Meijerink, Bas Bouwhuis(76. Jon Lieben), Kristian Bril(46. Richard Bouwmeester), Martijn Ruysch, Ricardo Kuijer
Dick Noordman
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Wordt de eerste jaren niks meer…Dat positieve gedoe over de jeugd. Ik zie geen exponent lopen die WVF 1 direct sterker maakt. De leegloop gaat beginnen en de derde rangs spelers van o.a HTC gaan binnenlopen.. Nee die gaan je beter maken…pffff


  ⚠️ Meld

 2. Hoop dat wvf hun sportieve plicht doet en volgende week Whc verslaat.
  Dan maken wij nog een kans om er in te blijven als we zelf winnen.


  ⚠️ Meld

 3. @ dictee

  Gefrustreerd dat jullie vandaag het kampioenschap hebben verspeeld met al die ras echte Berkummers in het elftal?


  ⚠️ Meld

 4. Voordat je iets plaatst…
  WVF kan niet aan de sportieve plicht tegen WHC voldoen, aangezien er nog tegen Berkum en Vroomshoopse Boys gevoetbald moet worden 😉


  ⚠️ Meld

 5. rood/zwart wij als WHC gaan ten eerste WVF niet onderschatten ondanks degradatie en ten tweede willen wij het seizoen leuk afsluiten voor onze eigen supporters dus wij gaan tegen WVF flink aan de bak..en trouwens een gelijk spelletje is ook al voldoende voor ons:D


  ⚠️ Meld

 6. @ GerritD98, bedankt voor de interesse. Ben zelf niet gedegradeerd; zoals elk jaar uitziend naar het Bevrijdingsfestival. Op de mooiste dag van het jaar.

  WVF volgend jaar weer (al een tijdje geleden) tegen SVI. Ook tegen ASC, DOSK, IJVV en ZAC? Daar zitten nog meer oude bekenden tussen.


  ⚠️ Meld

 7. @ insider

  Dat was idd niet scherp van mij.. Whc speelt nog tegen enter vooruit en tegen berkum, dus ook geen Vroomshoop.


  ⚠️ Meld

 8. Weer niet scherp rood/zwart, Insider geeft aan dat WVF nog tegen Berkum en Vroomshoop speelt. Dus wel degelijk Vroomshoop.
  WHC idd Enter en Berkum, dat dan weer wel 😀 😉 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.