PEC Zwolle strijdt voor play-offs

Zwolle – PEC Zwolle heeft een gelijkspel overgehouden aan het bezoek bij Excelsior (2-2). Door de remise is de formatie van trainer Ron Jans nog niet zeker van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. "Als wij de play-offs niet halen, dan is dit een gemiste kans geweest. We hadden het voor rust volledig onder controle", zegt trainer Ron Jans.

De Zwollenaren begonnen prima aan de eerste helft. Nadat Sheraldo Becker al snel een bal over het doel van Excelsior kopte, was het na een kwartier spelen wel raak. Na een aanval door het midden was het Lars Veldwijk die doeltreffend uithaalde. De spits kreeg alle tijd om uit te halen, doelman Tom Muyters stond aan de grond genageld. Na de treffer bleef Zwolle de controle houden, hoewel Excelsior via Adil Auassar nog een bal op de paal schoot. Aan de andere kant kopte aanvoerder Sander Fischer de bal op de eigen lat, waarna Excelsior-doelman Muyters de bal kon opvangen. ,,Het was niet heel goed verdedigd, maar ik moet hem nog wel binnenschieten", lachte Veldwijk.

In de tweede helft werd Excelsior sterker. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Tom van Weert. Een voorzet van Daan Bovenberg werd in eerste instantie nog afgeslagen, in de rebound kon de spits met zijn hak scoren. Direct daarna sloeg Zwolle direct toe. Queensy Menig schoot de bal snoeihard binnen, nadat Veldwijk de bal knap teruglegde. "Na de 1-2 dacht ik ‘speel het nou een keer gewoon uit’. Excelsior verdiende de 2-2. We gaan kijken hoe het zich ontwikkelt", stelde Jans. Want in de slotfase kwam Excelsior toch weer langszij. Daan Bovenberg kopte de bal raak uit een vrije trap van Auassar. ,,Zonde, maar er komt wel druk te staan op de wedstrijd tegen PSV. Ik heb er zin in", stelde aanvoerder Bram van Polen.
PEC Zwolle staat op een zevende plaats op de ranglijst met 48 punten en strijdt met FC Groningen (1 punt achterstand), NEC (2 punten achterstand) en Vitesse (3 punten achterstand) om twee plekken in de play-offs. Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. In het IJsseldelta stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt.
Excelsior – PEC Zwolle 2-2 (0-1). 
Scheidsrechter:  Nijhuis 
Toeschouwers:  3750 
Gele kaarten:  Kuwas(Excelsior), Van Hintum, Bouy (PEC Zwolle)
Opstellingen: 
Excelsior: Muyters, Bovenberg, Fischer, Drost, Karami, Kruijs (77. Hemmen), Bruins, Stans (61. Vermeulen), Auassar, Van Weert, Kuwas
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis (46. Dekker), Lam, Van Hintum, Brama, Bouy, Becker, El Hasnaoui (61. Marinus), Menig (80. Nijland), Veldwijk
Scoreverloop: 
16. Veldwijk 0-1 
60. Van Weert 1-1 
65. Menig 1-2 
80. Bovenberg 2-2
Bron: peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Je kon de nodige tegenstand verwachten, omdat Excelsior voor lijfsbehoud strijd. Aangezien PSV relatief gezien het kampioenschap nu wel kan schudden verwacht ik een 3-1 overwinning thuis.


  Maak melding

 2. Weer prachtig wegestompt die bal bij de 1-1 Van de Hart. Wat zouden we toch zonder je moeten…… Geen wonder dat Ron Jans niet genomineerd is als trainer van het jaar. Je moet wel blind zijn om die Mickey elke keer op te stellen!


  Maak melding

 3. Van der hart stompt de bal inderdaad niet goed weg, maar meneer MENIG vergat tot 2 keer toe weer eens mee te verdedigen.


  Maak melding

 4. Extra politie-inzet rond dat potje in Zwolle.
  &
  Peptalk en Presentjes….

  De Zwollenaren hopen zich te kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. ‘Mijn gevoel zegt dat je een bepaalde spanning moet hebben om te presteren. Ik ben blij dat dat PEC nog ergens voor speelt. Ik ga de Ajax-huurlingen die bij PEC spelen niet opbellen. Kenny Tete heeft volgens mij goed contact met Sheraldo Becker en Queensy Menig en die zal ze wel in hun oren fluisteren dat ze hun stinkende best moeten doen.’

  En…op het randje van de reglementen:

  Een sponsor van PSV heeft de spelers van De Graafschap een mooi present in het vooruitzicht gesteld als Ajax wordt verslagen.. PHC belooft alle spelers van de superboeren een iPhone 7 als de Amsterdammers worden geklopt.
  Dit zou als een aanmoedigingspremie kunnen worden gezien, en dat is door de KNVB verboden. Ware het niet dat PHC ook sponsor is van De Graafschap. Het bedrijf mag spelers van de superboeren natuurlijk wel gewoon belonen.
  De KNVB geeft dan ook aan, geen actie te ondernemen, omdat een sponsor een club gewoon mag belonen. “Er bestaat een verbod op aanmoedigingspremies van club naar club of van speler naar speler. Maar daar is hier geen sprake van. Deze firma is geen KNVB-lid”, aldus een woordvoerder.

  Wat een spanning wat een sfeer mensen!
  Hoe laat komt de WLZ-voorbeschouwing door?  Maak melding

Reageer