Kinderkopjes Pletterstraat worden vervangen

Zwolle – Op maandag 9 mei aanstaande start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden aan de Pletterstraat. De natuurstenen in het midden van de Pletterstraat worden vervangen door gebakken klinkers.

pletterstraat.jpg 

Met een aantal andere aanpassingen wil de gemeente de Pletterstaat comfortabeler maken voor fietsers. Naar verwachting duren de activiteiten tot en met vrijdag 3 juni. Het bestratingswerk veroorzaakt tijdelijke hinder voor fietsers. Gedurende de werkzaamheden in een periode van circa vier weken blijven de woningen en de bewaakte fietsenstalling aan de Pletterstraat bereikbaar. Fietsers worden verzocht bij het werkvak van de fiets af te stappen en lopend het werkvak te passeren.

Werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden worden de natuurstenen kasseien (kinderkoppen) in het midden van de weg vervangen door gebakken klinkers. De gebakken klinkers hebben niet het ‘hobbeleffect’ en zijn voor de fiets comfortabeler. De nieuwe klinker is een donkerpaarse gebakken steen die bij het karakter van de Pletterstraat past.
 
Op een aantal plekken voor de gevel van woningen komen strookjes kasseien om te voorkomen dat er vlak voor de deur langs gefietst wordt. De vrijgekomen kasseien worden tevens aangebracht op het gehele kruisingsvlak Pletterstraat met voetpad Klokkensteeg/ Pelserbrug, om het overgangsgebied aan het kruisend verkeer te benadrukken.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Daar gaat weer verkeerd besteed geld.
  Zwolle denk eens na…!!! Dit hoort toch bij de uitstraling van de stadsmuur….!!!
  Leg er anders vast asfalt in en een paar rotondes, dan zijn jullie klaar voor als het volgend jaar weer veranderd. 🙁


  ⚠️ Meld

 2. Prima keuze van de gemeente! Van mij mogen ze overal die kinderkopjes eruit gooien, want als rolstoeler is het verschrikkelijk om over die dingen te moeten rijden. Ook de bestrating moet met de tijd mee. Het straatbeeld blijft er naar mijn mening historisch genoeg uitzien.


  ⚠️ Meld

 3. Er lopen altijd mensen aan de zijkant, als fietser moet je wel over die akelige kinderkopjes. Ben blij dat ze dit gaan aanpakken! 🙂


  ⚠️ Meld

 4. he he eindelijk, er is niet goed over heen te rijden, je wordt door elkaar gehusseld, bij regen is het spekglad, eindelijk eens een goed idee van de gemeente


  ⚠️ Meld

 5. Iemand bij de gemeente dacht blijkbaar op een zelfde manier als ik.
  De stentor zegt dit in hun artikel erover:

  Pelserbrug
  Op een aantal plekken voor de gevel van woningen komen strookjes kasseien om te voorkomen dat er vlak voor de deur langs gefietst wordt. De vrijgekomen kasseien worden tevens aangebracht op het gehele kruisingsvlak Pletterstraat met voetpad Klokkensteeg/Pelserbrug, om het overgangsgebied aan het kruisend verkeer te benadrukken.  ⚠️ Meld

 6. Hehe eindelijk. Om te fietsen was dit niet fijn. En ik kan me zo voorstellen dat je je als bewoner niet zo veilig voelt in de wetenschap dat fietsers steeds (noodgedwongen) het pad vlak langs de voordeur opzoeken. Het zag er mooi uit (eerlijk is eerlijk) maar het werkte niet goed.


  ⚠️ Meld

 7. Allemaal mensen met weinig gevoel voor wat in een historisch centrum mooi staat , en je kunt iid langs de zijkanten fietsen/lopen, zucht


  ⚠️ Meld

 8. Jammer, het karakter wordt de nek omgedraaid. Asfalt, hoe verzinnen ze t.
  rijst bij de vraag waar gaan die peperdure kinderkopjes naartoe?
  kan de zwollenaar die verknocht is aan de zwolse binnenringvoor een aankoop inschrijven?
  of verdwijnen ze bij een gemeenteambtenaar in zijn op geknapte woonboerderijtje ergens in de krochten van drente.
  gewoon een vraag, gesteld uit pure nieuwsgierigheid


  ⚠️ Meld

 9. @perrot: het langs de zijkant fietsen was nu juist zo gevaarlijk. Je reed er echt vlak langs de deuren.

  @bertusss: dat ‘karakter’ is een beetje een kunstmatig gemaakt karakter want voor 2002 lag dit wegdek er niet. Er komt trouwens geen asfalt voor in de plaats maar (zoals het artikel ook al aangeeft) klinkers.


  ⚠️ Meld

 10. Hallo met adrie ik vindt het jammer is een.mooi stukje zwolle wel wat gladt bij regen of sneew maar.goed komen we overeen

  Misschien kunnen hun ook wat doen aan fiets pad bij las rosas en nieuwe brug rode toren brug is daar heel moeilijk sturen en korte remweg reed paar weken geledlfen zo het terras op met de fiets gelukig was er nog niemand  ⚠️ Meld

 11. “Asfalt, hoe verzinnen ze t. ”

  @bertuss: Ik vind het knap hoe je daar bij komt, want dat staat er helemaal niet. Wel:

  “Een donkerpaarse gebakken steen die bij het karakter van de Pletterstraat past”

  Ik fietste gisteren langs dit weggetje en het is nu ongelukkig. Je rijdt op de smalle strook en er kwam net iemand naar buiten, dan bots je bijna.


  ⚠️ Meld

 12. @perrot,

  Ik weet niet of je daar wel eens fietst, maar die strook daarnaast is zelfs nog levensgevaarlijker, dan die gladde weg van kinderkopjes tijdens slecht weer.


  ⚠️ Meld

 13. @Freddie

  “vreemd want aan de zijkant liggen platte stenen en kun je goed fietsen….”

  Volgens mij heb jij daar nog nooit gefietst blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 14. Het zou alleen voor wandelaars moeten zijn, waarom wordt daar ?berhaupt nog gefietst? Er zijn al genoeg fietspaden. Laat de mensen wandelen en genieten zonder rondrazende fietsen.


  ⚠️ Meld

 15. @perrot

  Jij bent zeker zo’n type die altijd zijn/haar auto in en rondom de binnenstad parkeert en vervolgens gaat wandelen. Mensen moeten wat meer gestimuleerd worden om juist de fiets te gaan pakken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.