Meander Bigband succesvol in Shanghai

Zwolle – De Meander Bigband beleeft deze dagen een grandioze concerttournee in Shanghai. De schoolband van het Meander College heeft deze week acht concerten verzorgd in Shanghai op scholen, festivals en tijdens een ceremonie van het Nederlands Consulaat.

meander_bigband_shanghai.jpg 

Foto: Martien Hovestad

Veel indruk maakten de concerten op de authentiek Chinese scholen waarbij de discipline en het respect voor elkaar indrukwekkend waren voor de scholieren. Tegelijkertijd hadden de Chinese scholieren een concert om nooit te vergeten. Er werd door iedereen meegezongen met het Chinese volkslied en uiteindelijk uitbundig gedanst tijdens het spelen van de bekende Chinese hits, speciaal ingestudeerd voor deze tournee.

Naast de concerten op (internationale) scholen, verzorgde de bigband een concert ter gelegenheid van het JZ Spring Jazz Festival, koningsdag op het Nederlands Consulaat en de Kingsdayparty in het Holland House Shanghai. Dit laatste concert was een uitbundig Nederlands feest van expats in Shanghai op een unieke locatie: het dakterras van het luxueuze Renaissance Hotel in hartje Shanghai (zie foto).
Na deze tournee maakt de Meander Bigband zich op voor optredens tijdens het Frionfestival en de Halve Marathon. Meer informatie op www.meanderbigband.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geweldig!! dit is nog eens een opsteker voor het imago van “de jeugd van tegenwoordig” Muziek leren en beoefenen op jonge leeftijd is een verrijking voor je hele leven. En ook nog eens een heel mooi stukje Zwolle promotie.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.