THOR Zwolle pakt hoofdprijzen bij Survivalrun

Zwolle – Op een zonnige maar koude zondagmorgen 1 mei gingen meer dan 1000 atleten van start bij de Survivalrun in Oldenzaal. Thor Zwolle wist beslag te leggen op verschillende hoofdpprijzen. Bij de teamrun won Thor met zelfs 5 minuten verschil op de nummer twee. Bij de BSC wedstrijdlopers pakte Thoriaan Eric van den Ham in een spannende nek aan nek race de derde plek en daarmee de eerste plaats bij de veteranen.

Het snelle parcours van 7 kilometer ging door het prachtige Hulsbeekse bos. De atleten moesten veel door koud water en kende 31 technische hindernissen waarbij de eindhindernis doorslaggevend bleek. Spanning tot het einde dus! Bij de BSC wedstrijdlopers klom de top drie op nagenoeg hetzelfde moment de eindhindernis in. Dit was een gevarieerde combinatiehindernis met enkele pittige passages achter elkaar. De top drie wisselde in deze hindernis meerdere malen van positie en moest veteraan Eric van den Ham uiteindelijk genoegen nemen door als 2e te finishen tussen de twee twintigers Jeroen Aaldering en winnaar Rick Heutink.

Aangezien er tijdens de run iets reglementair fout verlopen was werd in goed overleg en respect voor elkaar de uiteindelijk eindstand bijgesteld met als resultaat een 3e i.p.v. 2e plek voor Eric. Hiermee verstevigde Eric echter wel zijn koppositie van de nationale competitie bij de sterk vertegenwoordigde veteranenklasse.
 
De sport survivalrun groeit explosief waarbij ook het aantal veteranen snel groei.  Atleten blijven survivalrun erg leuk vinden waarbij het aantal blessures meevalt. Dit komt mede door de variatie van buiten hardlopen en klimmen en kan daarom misschien wel worden aangemerkt als gezondste sport.
Er is dan ook een ferme  strijd bij de veteranen. In Oldenzaal was deze strijd met name bij de nummers 2 en 3. In de laatste passage van de eindhindernis wist Mark Kerssies nog net voorbij Thoriaan Jeroen Schuurman te klimmen om daarna op volle kracht naar de bel te finishen.
 
Later op de dag streden diverse trainingsgroepen om de bokaal bij de teamrun. Het 4 mansteam van Thor Zwolle won met overmacht van maar liefst 5 minuten verschil op de nummer 2. Dit team van Thor Zwolle neemt begin juli ook deel aan de Ultra Survival Run. Deze meerdaagse survivalrun start in Leeuwarden en gaat via Zwartsluis en Zwolle naar Beltrum in het teken van het 25 jarig bestaan van de sport. Oldenzaal was een goede test voor de atleten van Thor Zwolle. Voor de nationale competitie staan er nog twee loodzware survivalruns op het programma. Op 4 juni in het Friese de Knipe om twee weken later op 19 juni de competitie af te sluiten in Harreveld waarbij nog van alles mogelijk is.

Artikel delen: