Eerste editie Studentendebat Zwolle

Zwolle – De allereerste editie van het kersverse initiatief Studentendebat Zwolle is een feit op woensdag11 mei aanstaande in de Schepenzaal. Het thema liegt er niet om: ‘Religie maakt meer kapot dan je lief is’. Debaters zijn Leon Korteweg en Eduard Groen onder leiding van debatleider
Johan van der Graaf (voorzitter SOOZ). Entree is helemaal gratis maar er is maar beperkt plek.

Bezoekers wacht een scherp debat met pittige stellingen zoals "Gelovigen beperken de ruimte van niet-gelovigen. (Vb: koopzondag, euthanasie, abortus, etc.)" en "De grote sociale druk in geloofsgroepen beperkt je eigen denken en ontwikkeling. (Kuddegedrag, ongeschreven regels, homoseksualiteit, er wordt op je gelet, etc.)".

Het studentendebat Zwolle is een initiatief van de Zwolse studentenverenigingen, studentenpastoraat OPHEF, Stadkamer en Buro Ruis. Diverse keren per jaar organiseren zij debatten over actuele en ethische kwesties. Daarbij zorgen ze voor stevige stellingen, een debatleider en debaters. Als debatvorm hebben ze het Karl Popper Debat gekozen. Deze vorm kenmerkt zich doordat experts in verschillende rondes hun tegenstander willen overtuigen. Daarnaast worden er kritische, doortastende vragen gesteld door het publiek aan de experts.

Debaters – Leon Korteweg en Eduard Groen

Zwollenaar Leon Korteweg heeft een brede religieuze en intellectuele vorming gehad. Verder is hij bestuurslid bij De Vrije Gedachte en een atheïstische-humanistische vereniging.Eduard Groen is docent bij Windesheim en aan het Baptisten Seminarium (verbonden aan de VU). Hij doceert Praktische Theologie en sociologische / agogische vakken.

Locatie
Schepenzaal (Stadkamer Centrum) in het Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle., vol is vol!

Titel: Studentendebat Zwolle: Religie maakt meer kapot dan je lief is
Datum: Woensdag 11 mei 2016
Locatie: Schepenzaal (Stadkamer Centrum), Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle
Open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur 

Artikel delen: