Omgaan met mensen met angst en fobie

Zwolle – Vrijwilligersorganisatie Zwolle Doet! en Mindfit organiseren op woensdagavond 18 mei een voorlichting over angst, fobie en dwang bij volwassenen. De avond is bedoeld voor de naasten van mensen met deze klachten.

Angst is naast depressie een van de meest voorkomende psychische klachten bij volwassenen. We zijn allemaal wel eens angstig en hebben allemaal bepaalde vaste gewoontes. Bij sommige mensen is angst of dwang echter zo overheersend, dat het normaal functioneren of welbevinden in de weg staat. Ook voor de naastbetrokkenen, zoals vrienden en familie, is het vaak ook moeilijk om hiermee om te gaan. Rolf Tebbens, trainer/coach bij Mindfit, is tijdens deze themabijeenkomst als spreker aanwezig. Hij vertelt over angst, fobie en dwang. Tevens zal een ervaringsdeskundige, die zelf met angst heeft leren omgaan, een bijdrage leveren. Hij vertelt over zijn eigen situatie, wat voor herkenning kan zorgen bij de aanwezigen.

Vanuit ZwolleDoet! is er een mantelzorgcoördinator, die alles weet over het zorgen voor of zorgen maken om de ander. Er is tijdens deze voorlichting ruimte om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.
 
Deze bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met angst, fobie en/of dwang. Geïnteresseerde vrijwilligers en professionals zijn ook welkom. 
Themabijeenkomst Omgaan met angst, fobie en dwang, woensdag 18 mei vanaf 19.15 uur, De Drijber, Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Toegang is gratis. Aanmelden kan via mantelzorgzwolle.nl/angst.

Artikel delen: