D66 waarschuwt voor party drugs

Zwolle – Tweede kamerlid Vera Bergkamp (D66) vraagt samen met D66 Zwolle en de Jonge Democraten in Overijssel vragen op het 5 mei aandacht voor de gevaren van party drugs.

Onder het motto ‘Weet wat je slikt’ wijzen Jonge Democraten en D66 op de mogelijkheid om pillen te laten testen voor gebruik. Tijdens het bevrijdingsfestival willen Jonge Democraten en D66 jonge mensen bewust maken van de risico’s van drugs zoals xtc. Het laten testen voor gebruik van dit soort drugs kan veel ellende voorkomen.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Goed initiatief maar hellaas verbieden veel gemeentes juist deze test mogelijkheid die oa door August de Loor wordt aangeboden op party”s, dus midden in de doelgroep. Men denkt dat je dan juist het gebruik stimuleert….gemiste kans en uiterst kortzichtig!


  Maak melding

 2. Kortzichtig is het als je deze troep slikt. Niks testen op kosten van de gemeenschap als je slikt dan neem je een risico dus helaas als het mis gaat!


  Maak melding

 3. @Bertus dus ook maar alle info en waarschuwingen betreffende roken en alcohol stoppen? Eigen schuld dikke bult? Dát is pas kortzichtig….


  Maak melding

 4. Tabak en alcohol zijn legale producten, party drugs naar mijn weten niet. Er is niets kortzichtigs aan de opmerking van Bertus.


  Maak melding

 5. Het kunnen de pilletjes zijn hoor, maar volgens mij klopt die eerste zin voor geen meter.

  En waarom zouden alcohol en tabak niet verboden zijn? Zijn beide verslavender, ongezonder en dodelijker dan XTC.
  De lijst met verboden en legale drugs in nederland slaat helemaal nergens op, dus het “het is verboden” argument derhalve ook.


  Maak melding

 6. Abouali. Tabak en alcohol zijn gewoon bij de supermarkt, de slijter of in het café te koop. Eigenlijk net als champignons. Ik weet niet precies wat men onder party drugs verstaat, maar ik heb nog nooit iemand zien gaan flippen op champignons? Dit zijn volgens mij andere paddenstoelen die ik nog nooit heb gevonden in het schap bij de supermarkt. Mbt de pilletjes, dit is illegaal en daar door gebruik op eigen risico.


  Maak melding

 7. @klaas jan, zoals ik al aan gaf is het eigenlijk te gek voor worden dan drugs zoals alcohol tabak (en caffeine) gewoon verkocht mogen worden terwijl veel minder schadelijke drugs zoals xtc, wiet en paddo’s verboden zijn.
  Dat dit zo is heeft te maken met de alcohol en tabakslobby, die dankzij de legalisering van zeer verslavende en dodelijke drugs heel veel geld verdienen. Met dit geld worden kamerleden omgekocht en blijft de legalisering van deze drigs een feit.


  Maak melding

 8. http://nieuwspraak.nl/blog/2014/10/24/farmacoloog-kees-kramers-xtc-minder-schadelijk-dan-alcohol-47091/

  “Naar aanleiding van de drie drugsdoden tijdens het Amsterdam Dance Event spreekt farmacoloog Kees Kramers van het Radboud UMC in Nijmegen klare taal over de gevaren van xtc. Het is volgens hem hoogst uitzonderlijk dat er in Nederland doden vallen door het gebruik van de partydrug, gemiddeld zo??n twee per jaar. Terwijl er in datzelfde jaar ruim vierduizend alcoholisten sterven aan overmatige alcoholconsumptie. Bovendien richt het langdurig nuttigen van grote hoeveelheden alcohol permanente lichamelijke en geestelijke schade aan en is het ook nog eens een stuk verslavender. Kramers heeft liever dat zijn zoon af en toe een pilletje neemt dan dat hij te veel drinkt.”  Maak melding

 9. Wat is er mis met voorlichting? Dat hele gedoe met verbieden en gedogen levert niks op. Criminaliteit wordt in de hand gewerkt. Daarnaast worden geestverruimende middelen al sinds mensenheugenis gebruikt. Gebruik is in mijn ogen prima, misbruik is iets anders. Daar zit nog wel een heel verschil!


  Maak melding

 10. Ja wel bijv. niet alles (goed) lezen want mijn opmerking is aan Zwolfje gericht die de gemeente kortzichtig noemt (zie eerste reactie).


  Maak melding

 11. Ik zie het, dat neemt niet weg dat het kortzichtig is om xtc als troep neer te zetten. Dit lijkt mij alleen fair als je zelf een geheelonthouder bent.
  De controles op xtc zorgden er voor dat er minder mensen foute pillen slikten, wat de gemeenschap alleen maar geld bespaart.


  Maak melding

 12. Het sturen van druggebruik onder jongeren irriteerd mij al jaren mateloos.
  ik vraag mij dan ook af of deze onsympathieke politieke partij niets beter te doen heeft
  een vraag, een doodnormale vraag uit nieuwsgierigheid


  Maak melding

 13. Geestverruimende middelen maken kortzichtig…!? ! Juist ja…zeg het eens hardop..geestverruimend…..

  @Bertus. Jij hebt liever dat nieuwsgierige jongeren zich doodslikken terwijl bij een simpele test aangetoond kan worden of het “veilig” is of niet?! Dat mag bijzonder genoemd worden.


  Maak melding

 14. Jammer dat je eindigd met zo”n zwak en simpel betoog.
  Het zal je naïeve kind maar zijn die een foute pil slikt en niet kon laten testen…..


  Maak melding

 15. Hallo met adrie niks mis met een borrel of sheg maar pillen id wel gevaarlijk ik vindt wel goed dat hun testen ze slikkrn toch wel kan het naar beter getest zijn liever een beetje ruig feest dan de dood als straf ik hou het bij mijn borrel rook nu niet meer


  Maak melding

 16. Wel grappig dat niemand cijfers noemt over hoeveel doden alcohol en roken ieder jaar oplevert.. Roken en alcohol is nog steeds de melkkoe van de overheid en maatschappelijk geaccepteerd door de jaren heen.

  Als we het dan hebben over de huidige maatschappij en het aantal drugsincidenten zijn die vele malen kleiner dan het bovengenoemde. Dus ja laat je drugs testen, erken de maatschappij zoals hij nu is en zorg ervoor dat het veiliger kan. De mogelijkheid is er en een mens Is nou eenmaal gevoelig voor genotmiddelen altijd al zo geweest.


  Maak melding

 17. Zullen we die cijfers van roken en alcohol er bij pakken, en dan kijken wat de cijfers zouden zijn als er net zoveel wordt geslikt als gerookt/gedronken…


  Maak melding

 18. @ja-tja: mee eens maar krijg steeds meer het idee dat je niet normaal bent als je niet mee doet. Ook de reacties hierboven zijn daar helaas getuige van.


  Maak melding

 19. Toch even reageren op het bericht door Klaas Jan, op 4 mei 2016 15:27

  Tabak en alcohol zijn gewoon bij de supermarkt, de slijter of in het café te koop…

  Dat zegt mij nou helemaal niets over of het wel gezonde middeltjes zijn. Zegt alleen wat over de kracht van de lobbyisten uit die branche.


  Maak melding

Reageer