PvdA: ‘met een goed idee voor Zwolle’

Zwolle kan veel meer gebruik maken van de kennis, de kwaliteit en goede ideeën van de inwoners van Zwolle, aldus de PvdA. In een vandaag uitgebracht boekje met de titel “Met een goed idee voor Zwolle” bepleit de PvdA meer aandacht, ondersteuning en ruimte voor de ideeën en initiatieven van de inwoners van Zwolle.
 
De PvdA vindt dat de kracht van Zwolle wordt bepaald door haar inwoners.  “Hoeveel goede ideeën, hoeveel kennis en kwaliteit ligt er niet besloten in de Zwolse samenleving? En wie beter dan de inwoners van Zwolle weten wat belangrijk voor hen is, waar vragen en problemen liggen, maar ook: wat de oplossingen zijn? Dat blijkt wel als we kijken naar een aantal prachtige voorbeelden in de stad die door actieve Zwolse burgers zijn ontstaan: het Zwols Popfront, het openluchtbad, de herberg, radio Zwolle, mens en milieuvriendelijk wonen, Eureka, buurtbemiddeling, etc.  Veel initiatieven worden gerealiseerd zonder steun van organisaties of van de overheid en dat is prima. Maar veel te vaak bloeden mooie initiatieven van mensen dood in vastgelopen telefoontjes, procedures en het ontbreken van organisatiekracht.

Want waar kun je terecht met vragen, wie helpt je op weg in de bureaucratische wereld van vergunningen, financiën en wet- en regelgeving? Niet iedere actieve burger is een ervaren projectmanager. En dat hoeft ook niet als mensen met goede ideeën de juiste ondersteuning krijgen om van hun droom een daad te maken”.

De PvdA wil daarom meer aandacht, ondersteuning en ruimte voor de goede ideeën en initiatieven van Zwollenaren. Tijdens de behandeling van de begroting zal de PvdA het voorstel lanceren om een maatschappelijk servicepunt in te richten waar directe ondersteuning aan het Zwols initiatief geboden wordt. Een plek waar je terecht kunt met vragen en medewerkers actief zijn die de stad in trekken en de helpende hand bieden bij het uitwerken en organiseren van mooie initiatieven.
In een latere discussie met de hele raad hoopt de PvdA ook de andere fracties te overtuigen van het nut en de noodzaak van dit maatschappelijk servicepunt. Een plek waarheen je gaat: ‘Met een goed idee voor Zwolle’. 
 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Mooi initiatief. Meldt:

  Betaalbare woningen! (in ieder geval voor niet-samenwonenden!) Zowel Huur als Koop. Het is te gek voor woorden dat je met een normaal (+/- 2500 bruto) salaris in Zwolle pas kunt huren vanaf E492,- euro excl. Hierdoor houd je per maand niet veel meer over. In bijvoorbeeld Utrecht is deze grens een stuk lager (E350,-). Ik en waarschijnlijk vele anderen hebben genoeg aan 3 kamers, heb er nu 3,5 voor E593,- excl !  ⚠️ Meld

 2. Zeker goed initiatief! Ideeen uit de buik van onze mooie stad spreken het meest aan. Meer als dat ze uit de politiek zelf komen. Goed voor de betrokkenheid. Wat betreft betaalbare woningen: kunnen de premie-A koopwoningen niet terugkomen? Al is dit iets landelijks natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 3. Klinkt zo wel goed. Tis alleen de wijze waarop het aangepakt gaat worden c.q. wie de toehoorders zijn (en hun visie om de ideeën te beoordelen).
  Kan mij eerder zo’n plan herinneren, daarbij zelfs meegelopen met een buurtwandeling. Was ook een wethouder bij die continu riep “dit gaan we aanpakken”, “dat gaan we oplossen”enz. JAmmer alleen dat er 10 jaar later werkelijk NIETS uit was gevoerd.
  Gaat er ook wat mee gebeuren – mooi plan. Maar als zoethoudertje?


  ⚠️ Meld

 4. Dacht dat deze link hier naartoe linkte 😮
  OOK een goed initiatief
  [/url]
  ideeenbus idd, 8 november vroeg ik me dit af: Goed voor de betrokkenheid. Wat betreft betaalbare woningen: kunnen de premie-A koopwoningen niet terugkomen? Al is dit iets landelijks natuurlijk. /quote]


  ⚠️ Meld

 5. zoethoudertje?
  @Me: had je zeker een punt:

  Kan mij eerder zo’n plan herinneren, daarbij zelfs meegelopen met een buurtwandeling. Was ook een wethouder bij die continu riep “dit gaan we aanpakken”, “dat gaan we oplossen”enz. Jammer alleen dat er 10 jaar later werkelijk NIETS uit was gevoerd.

  Wethouders zitten er errug vaak voor zichzelf, helaas. Maar nu in 2008 weten we, sinds Joran, dat “liegen” not-done is. Heb Petertje Pot ook wel eens op “minder tof gedrag” betrapt….. Ik vroeg hem tot 3x toe zo kort mogelijk “Maar wat kunnen we er NU nog aan doen”. Deed ie net of je lucht was omdat hij alleen maar “nixxx” had kunnen antwoorden. Ik werd genegeerd en hij deed of anderen eerder wat vroegen. Allemaal niet bevordelijk voor je vertrouwen in de politiek en wethouders met name. Geeft ik toe. Toch denk ik dat we er wel 1 of 2 goeien bij hebben zitten in Zwollywood.


  ⚠️ Meld

 6. Mailen
  Mailen wil trouwens nog wel eens helpen als je ergens mee zit. En hier posten natuurlijk 8) Afgelopen week 2 goeie voorbeelden dat men niet blind voor dit log is 😉


  ⚠️ Meld

 7. @ Ronald of Johan: Hoe kom ik hieraan?

  In een vandaag (8 nov.07)uitgebracht boekje met de titel ⤽Met een goed idee voor Zwolle⤝ bepleit de PvdA meer aandacht, ondersteuning en ruimte voor de ideeën en initiatieven van de inwoners van Zwolle.  ⚠️ Meld

Reageer