Stadsderby Berkum – WVF

Zwolle – VV Berkum ontvangt zaterdag WVF en moet, na de deceptie van vorige week, tegen deze al gedegradeerde stadgenoot proberen de draad weer op te pakken. Afgelopen zaterdag lijkt Berkum de titel in de 1e Klasse D te hebben verspeeld na de 1-1 remise bij SDV Barneveld, maar de Zwollenaren hebben nog een theoretische kans.

“We gaan natuurlijk gewoon voor de winst, want het kan soms heel gek lopen in de voetballerij,” verzekert Berkum-trainer Willem Brouwer. “We hebben een prachtige serie neergezet na de winterstop en die vorm willen we vasthouden voor een heel mooie nacompetitie. Daar gaan we proberen de volgende stap alsnog te maken.” Voor WVF viel het doek vorige week bij FC Zutphen, dat met 2-0 te sterk was. Daarmee was de tweede degradatie op rij een feit voor de ploeg van trainer Freddy Smit, die met zijn selectie vrijwel het hele seizoen ook in 1D in de onderste regionen bivakkeerde.

Het grote manco bij de ploeg uit de Zwolse wijk Westenholte was vooral het gebrek aan aanvalskracht, want met 20 goals in 24 duels is WVF tot nu toe de minst scorende ploeg in deze klasse. Datzelfde euvel speelde de ploeg afgelopen zaterdag weer parten in Zutphen, waar WVF niet slecht begon maar de kansen niet verzilverde. Toen de thuisploeg na ruim een uur de 1-0 maakte en enkele minuten later, volgens WVF na een onbestrafte overtreding, de 2-0 viel waren de bezoekers niet meer in staat om nog een aansluitingstreffer te forceren.
 
WVF thuis op voorsprong

In december scoorde WVF in eigen huis tegen Berkum wél. Toen stond het binnen een minuut zelfs al 1-0 door Muhittin Yükselen en nog vóór rust zette Ricardo Kuijer de thuisclub op 2-0. Na die armetierige vertoning verscheen er na rust echter een veel gretiger Berkum aan de aftrap. Door goals van Youp Kok, die twee keer scoorde, en Johnsen Bacuna werd het uiteindelijk 2-3 en het na rust pover acterende WVF mocht, gezien het aantal kansen, nog blij zijn dat het daarbij bleef.
 
Kansen niet afgemaakt

Vorige week speelde Berkum gelijk bij directe concurrent SDVB. Toen Chris van der Meulen al in de vierde minuut voor 0-1 zorgde leefden de titelaspiraties op bij Berkum maar de Zwollenaren verzuimden daarna de kansen af te maken. Dat brak ze in het tweede bedrijf lelijk op toen de Barnevelders, na een dekkingsfout, langszij kwamen. Door die remise zakte Berkum, met nog twee duels te gaan, naar de derde plek met vier punten minder dan koploper Nunspeet en één punt achter nummer twee Go-Ahead Kampen. Tenzij de concurrentie punten verspeelt lijkt Berkum dus aangewezen op de nacompetitie. “Dat wordt een heel lange weg, maar ook daar moet je gewoon voor gaan en dat doen we dus ook,” aldus coach Brouwer.
 
De wedstrijd Berkum-WVF begint zaterdag op het wat ongebruikelijke tijdstip van 15.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Als je mij bedoelt Swollenaertje, planning is in een deftig zonnetje te genieten van het spel en de beleving van 2 zonen op het hoofdveld van WVF. Alle succes WVF-1, vanzelfsprekend.


    Maak melding

  2. Berkum (won met 2-0) is de beide koplopers Nunspeet en Go-Ahead Kampen daarmee tot op één punt genaderd, maar heeft SDV Barneveld nog naast zich met evenveel punten.
    De titelrace in de 1e klasse D wordt daardoor volgende week pas beslist op de laatste wedstrijddag en dan speelt Berkum uit tegen WHC. (van de site van vv Berkum)
    Joep ook weer gescoord 😀


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.