Bevrijdingsfestival Overijssel van start gegaan

Zwolle – In Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, is donderdagmorgen op Park de Wezenlanden het Bevrijdingsfestival Overijssel van start gegaan. Nadat de hardlopers van AV PEC in Zwolle met het bevrijdingsvuur gearriveerd waren kon het grootste bevrijdingsfestival van Nederland van start gaan. Kenny B. opende op het hoofdpodioum de indrukwekkende line-up voor deze feestdag.

160505_bfo_2016_zwolle_002-2.jpg  

Atletiekvereniging AV PEC 1910 bracht in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur voor de 33e keer in estafette vorm van Wageningen naar Zwolle. Vervolgens zong female vocalgroup la CliQue het Wilhelmus en hijsden veteranen de vlag. Locoburgemeester Rene de Heer hield een toespraak, waarna Kenny B Bevrijdingsfestival Overijssel 2016 aftrapte. In Zwolle treden verder o.a. op Nielson, Van Velzen, Sabrina Starke, en er is een afsluitend optreden van Manu Chao.

160505_bfo_2016_zwolle_004.jpg

160505_bfo_2016_zwolle_005.jpg 

160505_bfo_2016_zwolle_001-2.jpg

lees verder  

Oud en jong verbinden, dat is wat Bevrijdingsfestival Overijssel dit jaar hoopt te doen. Veel jongeren zullen de hele dag op het festivalterrein te vinden zijn, maar Bevrijdingsfestival Overijssel wil ouderen uit Zwolle ook de kans geven een popconcert bij te wonen. Door af te trappen met Kenny B en jongeren en ouderen aan te sporen samen te komen, hoopte het bevrijdingsfestival dit voor elkaar te krijgen. Dat is gelukt! Tevens waren er voor de ouderen speciale eersterangs zitplaatsen en werden zij ontvangen met een kopje koffie of thee.
 
Kenny B

Kenny B, ook wel bekend als Kenneth Bron, is in Nederland vooral bekend door zijn nummer 1-hit Parijs. Naast de Surinaams-Nederlandse muziek die hij maakt, is hij oud-militair en vredesonderhandelaar. In Suriname heeft hij een grote rol gespeeld in het beëindigen van de Binnenlandse Oorlog die speelde van 1986 tot 1992. Vervolgens vertrok hij naar Nederland, om hier zijn muziekcarrière op te pakken. 

160505_bfo_2016_zwolle_003.jpg
 
160505_bfo_2016_zwolle_001.jpg 
  
160505_bfo_2016_zwolle_003-2.jpg 

 

 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. >:( wat heeft deze koersherstel in de stad te maken met de bevrijding?

  En waarom tussen de metingen in de volumeknop voluit zetten?


  Maak melding

 2. Heel veel plezier allen! Voor het eerst sinds mensenheugenis laat ik maar eens verstek gaan op het BFO. Lekker in de zon op een deftig plaatsje in Stadshagen…nu al…terwijl 80% wel feest viert in onze mooie stad 8) Een stad met 3 grote festiviteiten altijd op 5 mei; drukbezochte activiteiten ook! Park de Weezenlanden zal vandaag bezaaid zijn met “grashangende-schiet mij maar lek types” 😀

  Zoals het er nu uitziet, net iets teveel moeite…wie weet later nog. En anders is het de eerste die ik mis…al vanaf de festivals in de binnenstad en op de Turfmarkt. Maar eens moet de 1e zijn.
  Bovendien staat de muziek wat zacht of de gezelligheidsbijeenkomsten
  😉 Geniet, maar niet met mate.


  Maak melding

 3. OMG zitten de zure zeurders hier alweer te zeuren over geluidsoverlast?
  Jullie ruïneren een stad, ga aub verhuizen naar een dorpje.
  Dit is niet meer gezond om te lezen zelfs… grrrr>:(


  Maak melding

 4. De organisatie is wel hele vreemde dingen aan het doen m.b.t. het afsluiten van wegen. Dit jaar mag, je zelfs als bewoner, niet meer de Assendorperdijk op als je terugkomt van het festival. Een straat die sowieso geen onderdeel uitmaakt van het festivalterrein en waar je als bewoner toch moet zijn zou ik denken (en ook het recht hebt om te komen). Met omlopen kom ik er wel maar het slaat nergens op. Voor omwonenden had toch wel een uitzondering gemaakt kunnen worden dunkt me.


  Maak melding

 5. @Echte Zwollenaar

  “BAH weer geluidsoverlast. Kan het nou eens afgelopen zijn?”

  Schreeuwen om aandacht. Net zoals jij nu ook doet.;)


  Maak melding

 6. Deze dag is bedoeld om de vrijheid te vieren en als e na gaat dat het 71 jaar geleden is wat er allemaal is gebeurd dan mag van mij overal het geluid nog wel een tandje harder want vrijheid moet je voelen door elke vezel van je lichaam.

  vrijheid en mensen die zeiken en zeuren over het geluid wat te hard staat ga naar een oorlogsgebied en ga daar zeuren over het geluid .  Maak melding

 7. Vraag me af waar Jeaninek dan woont. De dichtstbijzijnde bewoning is volgens mij de Veerallee. Maar tussen de Veerallee en de Blaloweg loopt de A28 die ook nog eens voorzien is van gigantische geluidsschermen.


  Maak melding

 8. Die Jeaninek is er een van het soort “geboren om te zeuren” semi kluizenaar willen zijn maar via internet vragen om aandacht. Waarschijnlijk heeft ze meer last van de plaatselijke krekel.  Maak melding

 9. Zalig sfeertje overdag. Dikke pluim! 😀 Moest helaas op tijd naar huis ivm verplichtingen. Daar geen enkele geluidshinder ervaren bij ons in Zuid. Kids konden gewoon op tijd slapen. En papa ook.


  Maak melding

Reageer