Recorddrukte bij Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Alles wijst erop dat de editie 2016 van het Bvevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle recordcijfers gaat scoren. Rond 16.30 uur stond het hele festivalterrein op Park de Wezenlanden vol publiek.

160505_bfo_2016_zwolle_107.jpg 

Al vanaf de start van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland in Zwolle was het zichtbaar drukker dan voorgaande edities. Het prachtige zonnige weer lokt vele festivalbezoekers naar de hoofdstad van Overijssel. Of het record van 140.000 bezoekers gaat halen is met een avond voor de boeg nog wel de vraag, maar dat het een topeditie gaat worden is nu al een feit.

 160505_bfo_2016_zwolle_106.jpg 

160505_bfo_2016_zwolle_106-2.jpg 

160505_bfo_2016_zwolle_100-3.jpg

Via Lees verder meer foto’s…  

160505_bfo_2016_zwolle_102a.jpg
160505_bfo_2016_zwolle_200.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_100-4.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_101a.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_201.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_105a.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_100b.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_106b.jpg
160505_bfo_2016_zwolle_104b.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_103b.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_204.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_101b.jpg 
160505_bfo_2016_zwolle_202.jpg 
 
Artikel delen:
Reacties 62
 1. 😮 Dus geen foto’s van
  “grashangende-
  levensgenietende-
  tolerante-
  vrijheidsminnende-
  schiet mij maar lek types-
  die in een vriendschappelijke en vrolijke stemming de dag door komen?

  Gebrek aan “ruimte om te bewegen”?

  Heb er eigenlijk, in al die jaren BFO, nog nooit een opstootje meegemaakt…wel mensen spontaan vrienden zien worden.

  Dit soort types zijn toch zo verbonden aan het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle…de grootste?!
  Kouwe klatsers schijnen overigens ook af te nemen te zijn, bij een bootje aan de rand van het festivalterrein 😉


  Maak melding

 2. Zijn er al een record aantal klachten binnen gekomen vanwege het geluid?

  Nee vast niet want de hypocrieten laten zich nu niet horen. Dit is een sociaal verantwoord festival waar je dan niet aan mag komen net als bv. het Thorbeckegracht concert. Maar stel je voor dat een paar duizend danceliefhebbers ook een vrolijke middag willen hebben…

  On topic.
  Gelukkig is het mooi weer, dat komt een festival altijd ten goede 😀 Nu volgend jaar weer wat bekende artiesten boeken 😀


  Maak melding

 3. @Mik

  Gebeurt niet want anoniem is het makkelijk klagen.

  @Margriet

  Waarom hoor ik dit festival in mijn flat dan beter dan een dancefestival in hetzelfde park? Ik woon 8 hoog in Holtenbroek. Mijn hoor je niet klagen dat is zeker want ik gun iedereen zijn plezier.


  Maak melding

 4. Nee hoor, ik maak geen deel uit van de zeikende klagers zoals ze genoemd worden. Jaren geleden wel geklaagd, over de bas van het festival bij de wijthemer plas. Dat was toen een klereherrie. Zelfs zo erg dat de patiënten in het ziekenhuis de weezelanden hun bed uit dreunden, maar dat zal 10 jaar geleden geweest zijn?

  Ik denk dat als je 8 hoog woont, met deze wind het inderdaad heel hoorbaar is. Geniet ervan


  Maak melding

 5. @ Mik, op 5 mei 2016 17:41…neem (vooral vandaag) de VRIJHEID om te doen waar je zin in hebt. Geniet er van Mik. De tijd vliegt om, je zou bijna denken dat vrijheid normaal is.


  Maak melding

 6. @Margriet

  Wel grappig. Ik woon zelf niet zo ver van de Wijthmenerplas af en heb nooit last gehad van geluidsoverlast en dat terwijl De Weezenlanden verder ligt van jouw zogenaamde geluidsoverlast dan waar ik zelfs woon?


  Maak melding

 7. Zeker grappig Mik. Ik heb er wel last van gehad. En de mensen toen in het ziekenhuis ook. Ik weet dat de politie toen ingezet is om de bas te temperen. Maar fijn dat jij er geen last van had


  Maak melding

 8. Nou. Zo druk is t nou ook weer niet.

  Ze hebben geluk met het weer want de line up is super slecht.
  Hopelijk wordt het vanavond wat beter.

  Wel mooi dagje zo met alle mensen en het mooie weer


  Maak melding

 9. Wat een heerlijke dag in het park.

  Al zijn de munten wel extreem duur.

  En het kan aan mij liggen maar de volume knop staat wel heel erg laag…
  Achterinp park bij reuzenrad kon je muziek niet eens echt goed meer horen.

  Nu nog 1 uitdaging, beetje snel aan eten Komen is er niet bij..


  Maak melding

 10. het rapalje wordt weggehouden van dit sort festivals door de torenhoge prijzen van de muntjes.
  jammer dat er klinkende munt geslagen moet worden uit een festival die gestoelt is op basisprincipes van vrijheid en wederopbouw.
  zuur ook voor de vele vrijwilligers die zich het vuur uit de sloffen lopen voor een glas cola en een hamburger.
  ik vraag mij af wie hier zakken loopt te vullen.
  een vraag, een doodnormale vraag uit pure nieuwsgierigheid


  Maak melding

 11. @Verlichting
  Winst word er niet of nauwelijks gemaakt. Artiesten treden niet gratis op. Podium en alle andere hardware als hekken,toiletten ed moet gewoon gehuurd worden en er wordt geen toegang gerekend.
  Dit Festival maakt bij heel mooi weer zoals deze editie een kleine winst die gebruikt wordt om bij mindere edities de tegoeden aan te vullen.


  Maak melding

 12. Gelukkig niet, nu bepaal ik of ik geld uitgeef aan drinken en eten. Maar volgens mij was het gratis om dit soort feesten voor iedereen te laten zijn, maar dat weet ik niet zeker.


  Maak melding

 13. Ik hoor luid en duidelijk de dreunen van het dancefestival op het bedrijventerrein nabij Scania. Ik hoop dat de sfeer daar ok is, ik stoor me niet aan de dancebeats. Vrijheid, blijheid.


  Maak melding

 14. @drama
  Juist omdat het GEEN commercieel festival is.
  Maar voor iedereen toegankelijk moet zijn.
  Kun je zelf bepalen hoeveel geld je uit wilt geven.


  Maak melding

 15. En dat terrein was bij uitstek geschikt voor dit festival, weinig mensen in de buurt dus weinig overlast vergeleken bij de IJsselhallen? Not dus. En dat wisten wij al.


  Maak melding

 16. @Margriet
  Genieten doe ik zeker want ik werd wakker met het gevoel dat er vandaag eindelijk weer wat gebeurd in deze stad. Iets levendigs waar men voor naar Zwolle toe komt en waar men trots op mag zijn. Iets wat de stad op de kaart zet en waarbij deze stad zich niet profileert als boerendorp waar de kerk aan de macht is.

  @Jeaninek
  Ga je lekker? Hou je propaganda lekker voor.


  Maak melding

 17. Wat een gejank. Geluid is te horen in Stadshagen ja. Op Koningsdag was Kingdance daar ook een heel behoorlijk succes. Gelukkig is er geluid te horen, welkom in deze provinciehoofdstad. Zolang het nog geluid is waar velen zich (zeker weten) uitstekend mee vermaken, hoop ik dat ze vooral zo doorgaan.


  Maak melding

 18. Bericht door Markom, op 5 mei 2016 20:46:
  Juist omdat het GEEN commercieel festival is.

  Nee, het is een jaarlijks terugkerende geldstroom, waar een aantal bedrijven dankbaar voor in aanmerking komt, en we spreken af dat we dat niet commercieel noemen.8)


  Maak melding

 19. Volgens mij wordt hier steeds weer iets aangezwengeld terwijl het om het bevrijdingsfestival gaat wat tof was en waar we in vrijheid van genieten, al dat zurige gedoe hier, mensen het glas is half vol of half leeg dat maakt het verschil hier…


  Maak melding

 20. komt gewoon omdat het feest op het Scania terrein een hoop geluid produceert en smaken verschillen.
  Idem als kingdance. 00:00u zal de rust wederkeren.
  Maar dit keer ben ik toch wel blij met mijn oordopjes 8)


  Maak melding

 21. Ach zolang mensen hier mogen zegen dat ze het een top festival vinden en mensen mogen zeggen dat het king dance festival een klere herrie is, is dat volgens mij ook een vorm van vrijheid.


  Maak melding

 22. Ah vrijheid, om te zeggen dat het vanavond een behoorlijk herrie is hier achterin Dieze Oost. De wind staat waarschijnlijk deze kant op, niks aan te doen, maar de kinderen doen geen oog dicht en staan de hele avond al te jengelen. Dat wordt morgen nog wat 🙁

  De muziek zelf is hier trouwens niet te horen. Alleen het ritmische gebonk en gedreun. Na 20:00uur mag het volume best wel wat lager. Maar waarschijnlijk zijn al die vrijheidsvierders al hartstikke doof en kunnen ze het gewoon niet horen als het een normaal volume heeft. Zielig. Aan zulke mensen moeten we natuurlijk ook denken.


  Maak melding

 23. Maar laat dan iedereen in z’n waarde en ga niet op elkaar lopen zeuren. Al dan niet officieel. Die 2 dagen dat daar wat is. Balen van het geluid maar het zij zo.


  Maak melding

 24. Ik ben gewoon uit de stad gegaan voor het eerst. Het slechtste festival tot nu qua muziek. Woon er vlak bij maar nooit geklaagd maar als het volgende keer weer zo’n waardeloze line up is kom ik niet meer. Wat een puber muziek op het hoofdpodium. Waar blijven groepen als Epica, Kayak of echt andere goede bands i.p.v van Velsen concert nummer zovéél.


  Maak melding

 25. Vandaag was bevrijdingsdag, dus we vieren onze vrijheid. oa Vrijheid van meningsuiting, dus ook die mening dat een evenement teveel geluid geeft voor sommigen. Echter al die mensen die het recht hebben om te klagen, zorgen er ook voor dat er evenementen verdwijnen. Hun vrijheid om te klagen, bindt juist die vrijheid in van anderen om te feesten… dubbelop… schrijnend dat met al die vrijheid, vrijheid van tolerantie juist het onderspit delft….


  Maak melding

 26. @Freddie/Zwolfje, volgens mij zien jullie het juist verkeerd om. Het gaat om de vrijheid om gewoon te kunnen leven zoals je wilt. Maar nu worden duizenden mensen in Zwolle gedwongen om naar die herrie te luisteren terwijl ze dat helemaal niet willen.

  Ik wil op zo’n mooie dag ook wel lekker buiten zitten. Maar met die herrie was dat helaas geen optie.

  Festivals zijn leuk voor een klein gedeelte van de inwoners, maar gooi dat festival dan ergens buiten de stad. Snap nog steeds niet dat het per se in de stad moet zijn.

  Jammer dat al de feestvierders mijn vrijheid moesten beperken op deze dag.


  Maak melding

 27. Ik zie helemaal niks verkeerd, die duizenden mensen die het geluid niks vinden proberen de vrijheid van de mensen die een keer willen feesten in te binden. Het mes snijdt aan 2 kanten…. de ene zn vrijheid bindt een ander zn vrijheid in….


  Maak melding

 28. Als het festival nou alleen voor muziekliefhebbers in Zwolle was, stonden er nog geen 1000 mensen. Maar waarom moet de hele stad minder vrijheid hebben voor al die tienduizenden mensen uit de regio en van buiten de regio? Doe dat dan lekker ergens in een weiland ver buiten de stad zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben. Dat lijkt mij veel logischer – iedereen blij!  Maak melding

 29. krijgen we dat gezeur weer? denk je dat het anders is in al die andere grote steden met hun festivals en zomerfeesten? Als je in Apeldoorn had gewoond, had je dan over de Giro geklaagd? Nijmegen met zn 4-daagse? Met mooi weer gaan mensen de tuin in klussen, maaien, etc. BBQ feestje bij de buren met bezoek en rook die je slaapkamer in drijft… Geeft VEEL meer lawaai/overlast dan een festival verderop in de stad…. ga je ook tegen hun klagen? Als je in een stad woont, horen dit soort zaken erbij. En ze zijn niet elke dag. Wil je rust, moet je in een dorp of kleine stad gaan wonen. Feesten horen bij een stad, zelfs bij een dorp. Ga op de hei wonen als je niet de tolerantie hebt om een ander een paar dagen per jaar een feest te gunnen.


  Maak melding

 30. de 1 wil rust, dat betekend de ander de vrijheid om te feesten ontnemen. De ander wil feesten, betekend een ander de vrijheid van rust ontnemen. Als beide partijen geen balans kunnen vinden en alleen alles of niks willen, zal er nooit een groep tevreden kunnen zijn. Vrijheid betekend veel, ook tolerantie. Jammer dat er zoveel azijnpissers zijn die dit niet hebben.


  Maak melding

 31. @Freddie, nou nou, overdrijven is ook een vak h?. Ik heb het hier over een evenement dat de hele dag én nacht duurt. En ik woon al buiten de stad en heb er nog steeds de hele én nacht last van.

  Ik vind alleen dat je festivals op een plek doen waar mensen er minder last van hebben óf het aantal decibel aanpassen aan de situatie. Waarom kunnen mensen alleen van de muziek genieten als het keihard is? Muziek is net zo leuk als het een normaal volume heeft en je oren er niet aan kapot gaan.


  Maak melding

 32. Ik kom uit Zwolle, woon in Zwolle en vele vrienden met mij. We gaan ieder jaar naar het 5 mei festival met de kinderen en het is altijd leuk. Dit jaar was het fantastisch mede door het weer maar ook dankzij de geweldige organisatie , voorzieningen en activiteiten voor de kids. Ik denk dat 3/4 van het publiek uit Zwolle komt maar ik kan me vergissen…. Ik zelf woon op 1 min loopafstand van het park en heb nergens last van. We vallen ieder jaar weer voldaan in slaap op de muziek. Een uniek , voor ieder wat wils, festival waar we steeds weer naar uitkijken, Zwolle bedankt!!!


  Maak melding

 33. Ach, het verschilt ook altijd weer. Van Koningsdag hebben we hier niets meegekregen en bevrijdingsdag vorig jaar kwam hier ook niet binnen. Waarom bij dit festival dan wel ineens de kopjes staan te trillen op de tafel weet ik ook niet.

  En waarom kan iemand die vlakbij woont lekker slapen op de muziek en ligt iemand kilometers verderop te stuiteren van de herrie? Volgens mij waren het ook drie soorten muziek door elkaar en onmogelijk om een lied te herkennen.

  Weet iemand of er in Zwolle ook luidsprekers staan die feestelijkheden doorgeven aan de hele stad? Is me nooit echt opgevallen, maar ik weet dat het in sommige steden wel gebeurd.


  Maak melding

 34. Een ‘rot op’ komt doorgaans niet echt positief constructief over. Ondanks dat ik die beroepsgeluidszeurders ook maar een stelletje zeurpieten vind


  Maak melding

 35. ik heb geen speciale hoek kunnen vinden voor een integratie belevenis voor asielzoekers toegespitst op dit soort grootschalige evenementen.
  ik kan me voorstellen dat als men uit een oorlogs gebied komt dit een overrompeldelende indruk moet zijn. Drank en muziek en een samenstromende menigte moet een angstige gewaarwording zijn op deze mensen.
  ik heb het niet gezien, maar ongetwijfeld zullen de vele vrijwilligers hieraan hebben gedacht en dit in geode banen geleidt.  Maak melding

 36. CatherineK, wat een flauwekul sla je hier uit de festiviteiten waren om klokslag 24:00 uur afgelopen, dus wat nou de hele nacht herrie?


  Maak melding

 37. Bericht door verlichting, op 6 mei 2016 12:34

  ik heb geen speciale hoek kunnen vinden voor een integratie belevenis voor asielzoekers toegespitst op dit soort grootschalige evenementen.

  Een speciale hoek lijkt me ook niet nodig. Ongewenst zelfs. Het zou juist het tegenovergestelde zijn van integratie.
  Op RTV Oost was toevallig nog een interview op het evenemententerrein met een Syriër. Hij vond het geweldig!


  Maak melding

 38. Pipi, dit gaat over het geluid van het kingsdance festival. De muziek van het bevrijdingsfestival was aanmerkelijk zachter en beter. Vind ik.


  Maak melding

 39. Er zijn gebieden, waar je blij bent als er geen oorlog (meer) is.

  Maar hier in Nederland denk ik zolangzamerhand dat het weer eens tijd wordt voor een flinke dosis ellende.
  Waarom? Nou simpel. We vieren de vrijheid die we mogen genieten met zijn allen. Maar die vrijheid lijkt steeds meer om te turnen in het aangrijpen van de.mogelijkheid om te klagen over futiliteiten.
  Het niet meer kunnen tolereren van wat dan ook, zoals geluid tijdens dit evenement is wat mij betreft het teken dat er weer iets moet gebeuren.

  Ik heb gedeeltelijk in de uiterwaarden vertoeft en genoten van het mooie weer, de mooie bloemen en de vogels.
  Later naar het festival gegaan en genoten van het weer en de muziek en de goede sfeer.
  Prima voor elkaar allemaal.

  Jongens (m/v): Nederland is AF. Probeer eens te genieten.


  Maak melding

Reageer