Overijssels accent op Bevrijdingsfestival

|   Laatste wijziging

Zwolle – Op maar liefst zes podia traden artiesten op voor de duizenden bezoekers aan het Bevrijdingsfestival. Muzikanten uit binnen- en buitenland maakten er een feestje van op het zonovergoten Park Weezenlanden. Ook Overijsselse bands gaven acte de présence.

bfo_zwolle-31.jpg 

De rockband Tricklebolt, waarvan drie leden afkomstig uit Lemele en de drummer uit Zwolle gaf een strak stampend optreden met alleen eigen nummers, waaronder “Untouchable” en “1996”. Met drie gierende gitaren wisten ze een stevige rock neer te zetten ondersteund door hun Hamond orgel, een dreunende bas en een drummer die telkens met een knetterend drumsalvo aan het einde van elk nummer een vette punt zette. Twee jaar geleden waren deze jonge muzikanten ook al op het Bevrijdingsfestival. Volgens leadzanger Bastian Pen laten ze zich inspireren door muziek uit de sixties en seventies. Wereldbands als Black Sabbath en Led Zeppelin inspireren deze jonge rockers. Binnenkort mogen ze zelfs samen optreden met hun helden van Uriah Heep. Hoewel ze optraden op het Sena talent-podium hebben ze inmiddels hun naam in de regio gevestigd. Ook hebben ze hun tweede cd uitgebracht met als titel “Dawn”. Niet alleen rockmuziek maar inmiddels hebben ze ook de blues.

Zwolle was vertegenwoordigd door Muppet Stuff. Samen met De Fakkelteit traden ze op in een tent die was opgezet op een ponton midden in het meertje van Park Weezenlanden dat alleen te bereiken was met een bootje. Dit optreden was helemaal volgeboekt. Uw verslaggever heeft helaas de boot gemist en kan geen verslag doen van hun optreden, maar de samenwerking tussen Muppet Stuff met andere Zwolse muzikanten wordt inmiddels alom erkend en gewaardeerd. Vorige week stonden ze samen met Typhoon nog voor de koning te spelen. 
Bij ondergaande avondzon werd op het Abbot Podium de laatste groep aangekondigd: “En hier zijn de local hero’s: Bökkers.” Deze rockband met stevige wortels in het Sallandse platteland zette gelijk stevig in. Geen hanengekraai zoals bij Normaal, maar gillende sirenes. Gelijk vlogen de glazen bier door de lucht en vanaf het begin liet de aanhang van zich horen. Met een strakke presentatie werden de eigen nummers, uiteraard in het Sallandse dialect ten gehore gebracht en werd er door het publiek massaal meegezongen. Met name het inmiddels bijna klassieke nummer met de tot de verbeelding sprekende titel “Moratta Motta Motta” bracht het publiek bijna in extase en jongens begonnen heftig tegen elkaar te springen en om zich heen te maaien. Plattelandsjongeren zijn geen mietjes. De dampende gitaren en het felle slagwerk van de drummer gecombineerd met de rauwe stem van Hendrik Jan Bökkers joegen de temperaturen flink op. Het liedje “Annie” over “ut mooiste dearntie uut Lutt’nberg” bleek een echte meezinger. Met het nummer “de Neuze” over de even legendarische als geliefde Sallandse taxichauffeur Teun werd het optreden afgesloten. 
Hennie Vrielink
Reporter Weblog Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)