‘Het beste beentje voor’

Informatiebijeenkomst over sport en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking op 20 november. Bewegen en sporten is voor iedereen belangrijk om gezond te blijven. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar waar vind je een club waar je je thuisvoelt? Wie kan ondersteuning bieden als je niet alles zelf kunt? Hoe is het vervoer geregeld? Op de informatieavond van 20 november in het Open Hof krijgt u antwoord op deze vragen.
 
Kees van Hoof van de Deventer Sportploeg vertelt over de samenwerking tussen Deventer sportverenigingen die actief zijn voor mensen met een beperking. Vervolgens presenteert de SVOD de mogelijkheden op het gebied van turnen en hoe de vereniging een team voor mensen met een verstandelijke beperking heeft opgestart. Tot slot informeert Nathalie Nieuwenhuis van Sport Service Centrum Deventer over de sport- en bewegingsmogelijkheden van Sportmix. Tijdens het tweede deel van de avond kunnen deelnemers informatiestands bezoeken van diverse clubs die sportmogelijkheden bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. Tot slot vindt een discussie plaats waarin ouders en sportclubs ervaringen en knelpunten uitwisselen.
 

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de Regionale Federatie van Ouderverenigingen (RFvO Zuid West Overijssel), MEE IJsseloevers en Sport Service Centrum Deventer.
 
Wanneer: 20 november 19.30 – 21.30 uur (zaal open 19.15 uur)
Waar: Het Open Hof, Karel de Grotelaan 361 in Deventer
Kosten: gratis, aanmelden is niet nodig
Meer weten: Maddi de Munnik, consulent van de RFvO Zuid-West Overijssel m.demunnik@meeijsseloevers.nl,
0570-667878
 

Artikel delen:

Reageer