Bafana Bafana ook dichtbij kampioenschap 1e klasse

Zwolle – In de WRZV hallen werd er in de meivakantie nog volop gevoetbald. Zo moesten afgelopen maandag de kampioenen van Tabonon aantreden tegen VT Benz en zag de titelkandidaat Bafana Bafana in de eerste klasse haar concurrent Café Lucky verrassend onderuitgaan.

In de hoofdklasse A moest kersvers kampioen Tabonon Sportschool het onderspit delven tegen VT Benz uit Kampen. De nummer twee in de stand was te sterk voor een gehavend Tabonon, die een aantal bepalende spelers moest missen. Onderin de kelder van de hoofdklasse vechten nog een aantal teams voor lijfsbehoud. Zo speelde Stip Entertainment zich veilig met 6-6 veilig tegen Dozend en weet het zich verzekerd van nog een jaar hoofdklasse. Woord en Daad mocht drie punten bijschrijven. Voor Dozend, die niet actie kwam, wordt het een moeilijk verhaal.

Bafana Bafana lijkt het kampioenschap in de eerste klasse A niet meer te kunnen ontgaan. Concurrent Café Lucky verloor verrassend met 6-10 van Cycloon Zwolle. Volgens aanvoerder Peter van Rijszen was deze nederlaag onnodig. “We stonden zelfs met 3-0 voor! Er was niets aan de hand en dan toch nog zo de wedstrijd weggeven. Heel teleurstellend”, aldus van Rijszen. Koploper Bafana wist zelf wel met 9-3 te winnen van de Belgische Keizer 1. Bij winst komende week mag Bafana Bafana de champagneflessen ontkurken. Het in zwaar weer verkerende Exact moest wederom een nederlaag slikken. Dit keer was Argos Bebemus met 7-2 te sterk.

De enige wedstrijd op het programma in de tweede klasse werd gewonnen door AA Taxi Zwolle. Het zaalvoetbal van de Supportersclub PEC Zwolle werd met 7-2 verslagen.

Artikel delen:

Reageer