Massaal bekers ingeleverd bij Re-Pete

Zwolle – Maar liefst 115 zakken (gevuld met ruim 400 bekers per zak) zijn op Bevrijdingsfestival Overijssel door grondstoffenmonster Re-Pete opgegeten. Dit 10-meter hoge bouwwerk is door ROVA ontwikkeld en geplaatst om festivalbezoekers te bevrijden van hun lege plastic bekers en zo het terrein wat schoner achter te laten. Maar liefst 50.000 bekers zijn door bezoekers de buik van Re-Pete ingegaan. 

fullsizerender1.jpg 

Op 5 mei waren heel veel festivalbezoekers enthousiast om Re-Pete te ‘voeden’. Lange rijen vormden zich bij de ‘beker blasters’, waar vele kinderen hun stapels verzamelde bekers de bek van Re-Pete inschoten. Het resultaat: veel blije, lachende mensen die met veel enthousiasme hun bekers aan Re-Pete voerden. ROVA kijkt tevreden terug: "Re-Pete heeft het voor elkaar gekregen om mensen bewust te maken van afval scheiden en een schone leefomgeving, en dat ook nog met een lach!"

fullsizerender2.jpg 

img_9952.jpg 

Dance, drink, feed, Re-Pete
Op de zijkant van Re-Pete was op een meter te zien hoeveel bekers waren ingeleverd. Iedere volle zak werd omhoog getakeld zodat Re-Pete langzaam maar zeker compleet gevuld raakte. Met z’n eigen re-mix: dance, drink, feed Re-Pete (geïnspireerd op de hit van Fatboy Slim & Riva Star: eat, drink, rave, repeat) werd iedereen aangespoord om bekers te brengen.

Afval= grondstof
Voor ROVA is afval een grondstof. Hoe meer grondstof er hergebruikt wordt, hoe minder (schaarse) grondstoffen er uit de aarde hoeven te worden gewonnen. Re-Pete is onderdeel van het programma Mooi Schoon waarin zwerfvuil samen met inwoners wordt tegen gegaan.

img_9964.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.