Berkum huldigt Chris van der Meulen

Zwolle – Zaterdag zal Chris van der Meulen, voorafgaand aan de Zwolse derby Berkum-WVF, in het zonnetje worden gezet. De rappe en veel scorende Berkum-spits kan namelijk bogen op een in deze tijden wel zeer bijzondere prestatie: zijn 400e officiële wedstrijd in het eerste elftal van zijn club.

Chris speelt, afgezien van één seizoen bij de C-junioren van FC Zwolle, al zijn hele ‘voetballende’ leven voor Berkum. Daar is hij nu bezig met zijn 14e seizoen in de hoofdmacht en hij heeft al eerder toegezegd na deze zomer voor zijn 15e jaar te gaan. In al die jaren bezorgde hij de defensie van vrijwel elke tegenstander in de hoofd- en eerste klasse volop problemen, want Chris zorgt elk jaar voor de nodige doelpunten. Volgens de beschikbare statistieken, maar het is de vraag hoe volledig die zijn, heeft hij nu al zo’n 160 goals op zijn naam gezet. Voor dat indrukwekkende aantal zorgde hij niet alleen in de reguliere competitie maar ook in nacompetitieduels en in wedstrijden om de Districtsbeker en de KNVB-beker.

Hoewel diverse clubs uit de hoofd- én topklasse Chris, in het dagelijks leven actief als locatiedirecteur in het middelbaar onderwijs, graag hadden willen ‘inlijven’ heeft hij die toenaderingspogingen steeds afgewimpeld. Dat hij Berkum al die jaren trouw is gebleven is een fenomeen dat ook in het amateurvoetbal steeds zeldzamer wordt. Voeg daarbij het feit dat hij bij Berkum ook in diverse vrijwilligersfuncties actief is en het is duidelijk dat Chris de huldiging van zaterdag meer dan verdiend heeft!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Supper trouwe Berkummer die altijd oog heeft voor de supporters en de jeugd, dit geld ook voor zijn broer Mark.
    Hopen dat deze jongens nog een tijdje bij het eerste van de vv B blijven.

    Chris Gefeliciteerd.


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.