PEC Zwolle – PSV voorbeschouwing

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen PSV. Voor zowel de Zwollenaren als PSV een belangrijk duel. Zo strijden de Eindhovenaren samen met Ajax nog voor het landskampioenschap en is PEC Zwolle volop in de race voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Kortom, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

PEC Zwolle presteert de afgelopen weken wisselvallig. Zo behaalde het elftal van trainer/coach Ron Jans uit de laatste vijf wedstrijden zeven punten. Het meest recente duel tegen SBV Excelsior werd niet omgezet in een overwinning. In Rotterdam eindigde de ontmoeting in een 2-2 gelijkspel. Namens het Zwolse elftal scoorde Lars Veldwijk en Queensy Menig de doelpunten. PSV daarentegen is aan een sterke reeks bezig. Zo won het de laatste vijf wedstrijden overtuigend tegen achtereenvolgens AZ, Willem II, Roda JC Kerkrade, Vitesse en SC Cambuur.

Recente duels 
Eerder dit voetbaljaar troffen beide elftallen elkaar in de laatste speelronde voor de winterstop. In het Philips stadion bleek het elftal van trainer/coach Phillip Cocu ternauwernood te sterk voor PEC Zwolle (3-2). Door twee doelpunten van Gastón Pereiro kwam PSV binnen het kwartier op 2-0. Deze stand werd echter nog voor rust gelijkgetrokken, via Bram van Polen (penalty) en Lars Veldwijk. Door een doelpunt in de 75 e minuut van Luuk de Jong eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in 3-2. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide ploegen vind je hieronder. 
19-12-2015         PSV – PEC Zwolle 3-2 (Eredivisie) 
10-04-2015         PSV – PEC Zwolle 3-1 (Eredivisie) 
13-09-2015         PEC Zwolle – PSV 3-1 (Eredivisie) 
27-04-2014         PEC Zwolle – PSV 1-2 (Eredivisie) 
02-11-2013         PSV – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie) 
 
De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens, Van Dongen en Manschot. De publieke tribunes zijn inmiddels uitverkocht. Dank voor jullie support! Na het duel wordt er afscheid genomen van de spelers die PEC Zwolle deze zomer verlaten.  
 
Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

49 gedachten over “PEC Zwolle – PSV voorbeschouwing”

  1. Bericht door ja-tja, op 7 mei 2016 12:14
    lucky ajakus wint op de vijverberg

    dan denk psv zwolle jullie de winst

    Alleen beginnen alle wedstrijden op hetzelfde moment dus daar P$V nooit op gokken.

  2. hallo met adrie ik denk niet dar pec wint gok dat ze flink verlies draaien van wege kampioenschap vind ook hun betere buiten spelers wls wij aan defensie hebben lam kan niet kopballen winnen verliest zo van siem de jong en de keeper is ook drama toch heecft zwolle goed hefaan dit jaar!!!!! 1-4

  3. Gelukkig niet ernstig: van RTV Oost
    [Quote]PEC Zwolle-speler Wout Brama ongedeerd bij motorongeluk in Zenderen

    PEC Zwolle-speler Wout Brama heeft vanmiddag in Zenderen een motorongeluk gehad. Hij bleef ongedeerd.

    De motor van Brama en de motor van een andere motorrijder raakten beschadigd toen ze in een bocht van de Hertmerweg op elkaar botsten. Niemand raakte gewond. Het ongeluk is vermoedelijk gebeurd na een uitwijkmanoeuvre voor een fietser.[/quote]
    Morgen gelijkspel 2-2. Wanneer we verliezen dan hoop ik met grote cijfers (0-12 ofzo), komt er nog iets goeds uit voort. 😉

  4. Omdat het de laatste wedstrijd in deze mooie jaargang van de Eredivisie is, hark ik de voorspellingen om de laatste

    fictieve glazen bal, nog wel ff bij elkaar.

  5. Ajax verliest op de Vijverberg, PEC en PSV spelen gelijk.
    Play-offs voor PEC en kampioenschap voor PSV.
    Wat een heerlijk einde van dit seizoen. :D:D:D

  6. Even corrigeren, Dick

    aukje1-1 
    Mik 3-1 
    Aukje 1-1 
    Joppuh 2-0 
    ja-tja 1-0 
    drama 0-1 
    dick 1-2 
    adri 1-4 
    Dame 2-2 (en als PEC verliest dan liefst met 0-12 of meer ;))

  7. PEC-PSV

    @ Tuurlijk Dame, er mogen zoveel sprookjes worden toegevoegd als gewenst. Zal voor de slotronde van deze competitie, morgen om 14:30, in elk geval op het puntje van de stoel zitten…beetje schakelen naar “mooi Zwolle” (waar familie en bekenden PEC naar grotere daden schreeuwt) komt best goed allemaal.

    aukje1-1
    Mik 3-1
    Aukje 1-1
    Joppuh 2-0
    ja-tja 1-0
    drama 0-1
    dick 1-2
    adri 1-4
    Dame 2-2 (en als PEC verliest dan liefst met 0-12 of meer )
    debakker 0-2

  8. Ajax verliest op de Vijverberg, PEC en PSV spelen gelijk.
    Play-offs voor PEC en kampioenschap voor PSV.
    Wat een heerlijk einde van dit seizoen.

    Als dat zou kunnen:D

    Laten we het hopen:P

    Stand in Zwolle: 1-1

  9. Dat gun ik PEC zeker wel, lange tenen hebben jullie zeg, iemand weleens van cynisme gehoord. Ajax wordt kampioen dankzij onze vriend Makkelie…

  10. Nope, geen sprake van. Maar Ajax wordt wel erg goedkoop kampioen. Zeker na de Europese topprestatie van PSV in de CL dit seizoen. Iets wat die Amsterdammers met hun grote waffel volgend jaar niet gaan evenaren.

  11. Leonardo. Psv had gewoon thuis niet moeten verliezen van Ajax en dan hadden ze van makkelie nooit last gehad en dat is maar een voorbeeld. Ik hoop dat pec play ofs haalt.

  12. PEC-PSV

    aukje1-1
    Mik 3-1
    Aukje 1-1
    Joppuh 2-0
    ja-tja 1-0
    drama 0-1
    dick 1-2
    adri 1-4
    Dame 2-2 (en als PEC verliest dan liefst met 0-12 of meer )
    debakker 0-2
    Trotse Zwollenaar, 3-3
    doohnibor 1-1
    Steven 3-1 plus mooi weer
    Leonardo hoopt 1-12 voor PSV

  13. Geen winnaar van de “fictieve glazen bal” in de laatste competitie-ronde.
    Bedankt voor je aandacht, bezielde inzetten en humor…
    Tot de nieuwe competitie!

  14. Pec playoffs!! Ik houd m’n hart vast hoop dat pec weer gaat vlammen als in het begin van het seizoen. Blij dat psv kampioen is overall waren ze gewoon beter zeker Europees. :D:D

  15. Tja PEC Zwolle kreeg wel wat kansen, maar wat maakt het uit. De concurrentie deed het in verhouding nog minder en daarom terecht dat we mee doen voor de play-offs. Dat was namelijk ook het doel.

  16. Die strijd om de “fictieve glazen ba” zal dus toch nog een paar wedstrijden doorgaan. Vreemd genoeg zie ik nog geen speelschema op het www.

    PEC tegen Utreg, eerst thuis dacht.

  17. Maar met een beetje mazzel kwalificeert PEC zich wel voor de voorrondes E.L.

    Het programma ook gevonden:

    do 12-05-1620:45 PEC Zwolle-FC Utrecht
    do 12-05-16 18:30 FC Groningen-Heracles
    zo 15-05-1614:30 FC Utrecht-PEC Zwolle
    zo 15-05-1612:30 Heracles-Groningen

  18. Heel mooi Dick. Tja er is nog van alles mogelijk. In ieder geval duurt ondanks dit verlies het seizoen gelukkig een stukje langer.

  19. Nou heel mooi dat Ajax geen kampioen is geworden! Dat verzacht de pijn van een thuisnederlaag plus een feest vierende tegenstander in jouw stadion. De play-offs zijn onberekenbaar, Utrecht vandaag verloren en misschien zonder het vaste centrale verdedigingsduo tegen ons. We hebben wat goed te maken tegen Utrecht, twee keer verloren in slotfase. Dus kom maar op!

Reacties zijn gesloten.