Berkum pakt strohalm met winst tegen WVF

Zwolle – Berkum heeft de niet erg aantrekkelijke Zwolse stadsderby tegen een massaal verdedigend WVF met 2-0 gewonnen. Omdat koploper Nunspeet verrassend ten onder ging is de spanning in de top van de 1e Klasse D daardoor helemaal teruggekeerd, waarbij liefst vier clubs in de laatste competitieronde nog kans hebben op de hoofdprijs.

wvf_160507-1_medium.jpg 

"Het was heel moeilijk om er doorheen te komen. WVF heeft het maximale gedaan maar we hadden veel eerder de 2-0 moeten maken," vond Berkum-trainer Willem Brouwer. WVF-coach Freddy Smit verzekerde dat zijn vorige week al gedegradeerde ploeg er echt een wedstrijd van had willen maken maar dat was aan de aanvallende intenties van de bezoekers niet echt te zien. "We zijn er niet voor om de boel hier open te gooien en Berkum te helpen. Zeker in de laatste 10 minuten had het ook 1-1 kunnen worden."

wvf_160507-2_medium.jpg

wvf_160507-3_medium.jpg 

Balbezit
Het balbezit was zeker in de eerste helft voor Berkum, dat na ruim 10 minuten leek te gaan scoren door een harde kopbal van de opgestoomde verdediger Dirk Muis. WVF-keeper Mike te Wiele ranselde de bal echter uit zijn doel en trad direct daarna opnieuw uitstekend op door Johnsen Bacuna van scoren af te houden. Na ruim een half uur verzuimde de net ingevallen Marc van der Meulen om een indraaiende bal tot goal te promoveren, maar direct daarna zorgde hij wél voor de verdiende voorsprong. Na een voorzet van Bacuna werd Marc in het strafschopgebied onderuit geduwd en dat leverde een penalty voor Berkum op en een gele kaart voor WVF-verdediger Jesse Betaze. Marc liet keeper Te Wiele vervolgens kansloos, zodat Berkum kort voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. WVF bleef in het eerste bedrijf vooral op eigen helft en kwam niet verder dan een aantal wegens buitenspel afgefloten uitbraakpogingen.

Dominant
Na rust was de thuisclub opnieuw de dominante partij, waarbij Chris van der Meulen in de 58e minuut pech had toen hij een uithaal via de lat over het WVF-doel zag spatten. Berkum bleef de betere kansen houden maar Bacuna schoot naast en daarna zag hij schoten op paal en lat stranden. Bij een aantal andere kansen hield WVF-keeper Te Wiele zijn ploeg met sterke reddingen op de been. Nadat WVF-coach Smit kort voor tijd eindelijk wat meer aanvalskracht in zijn ploeg bracht werden de bezoekers dreigender maar op de beslissende momenten kwam WVF tekort. Toen enkele minuten voor tijd een aantal spelers elkaar omver liep in het strafschopgebied van Berkum schreeuwde heel WVF om een penalty, maar daar ging scheidsrechter Beltman niet in mee. Diep in blessuretijd verdubbelde Berkum de marge zelfs nog, nadat Bacuna zijn tegenstanders doldraaide. Dat kwam hem op een flinke schop te staan, maar hij slaagde er toch in om Youp Kok te bereiken, die voor de 2-0 eindstand en de achtste achtereenvolgende nederlaag voor WVF zorgde.

Berkum is de beide koplopers Nunspeet en Go-Ahead Kampen daarmee tot op één punt genaderd, maar heeft SDV Barneveld nog naast zich met evenveel punten. De titelrace in de 1e klasse D wordt daardoor volgende week pas beslist op de laatste wedstrijddag en dan speelt Berkum uit tegen WHC.

Berkum-WVF, 7 mei 2016
Eindstand: 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Gert-Jan Beltman
Doelpunten: 41. Marc van der Meulen (1-0), 90+5. Youp Kok (2-0)
Gele kaarten: Jordi Lemmens (Berkum), Jesse Betaze (WVF)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jordi Lemmens (54. William Potkamp), Jasper van der Stouw, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (37. Marc van der Meulen), Frank Hoolsema, Thom Kooke (75. Youp Kok), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling WVF: Mike te Wiele, Jorben Nieuwenhuis, Dion Reijnen, Ricardo Kuijer, Jesse Betaze, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Sander Bolt (78. Niels Goedegebuur), Romano Luhukay (83. Karwan Mehrabi), Kristian Bril (63. Hiro Gnanapragassam), Martijn Ruijsch

wvf_160507-4_medium.jpg 

wvf_160507-5_medium.jpg

wvf_160507-6_medium.jpg

wvf_160507-7_medium.jpg 

wvf_160507-9_medium.jpgwvf_160507-10_medium.jpg 

wvf_160507-11.jpg 

wvf_160507-13_medium.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De titel race in 1D word volgende week beslist??

    Het is allemaal zo vlakbij mekaar word er geen beslissingswedstrijd
    Gespeeld? Of kijken ze naar het doelsaldo?


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.