PEC Zwolle plaatst zich voor play-offs!

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het Eredivisie seizoen 2015 / 2016 thuis met 1-3 verloren van PSV Eindhoven. Door de uitslagen van concurrenten in de ranglijst eindigde Zwolle op de verdienstelijke 8e plaats en plaatste zich daarmee voor de play-offs. Tegenstander wordt FC Utrecht. Door een gelijkspel van Ajax Amsterdam bij De Graafschap werd PSV in Zwolle landskampioen.

img_5508.jpg

In het eerste half uur was het PEC Zwolle dat het betere van het spel had. Er waren ook kansen voor onder meer Ouasim Bouy, Lars Veldwijk en Queensy Menig, maar doelpunten leverde dit niet op. Aan de andere kant kon Luciano Narinsgh richting doelman Kevin Begois, maar Thomas Lam kon net op tijd ingrijpen. Toch waren het de bezoekers uit Eindhoven die op voorsprong kwamen. Jürgen Locadia schoot met een geplaatst schot de openingstreffer binnen. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2. PSV-aanvoerder Luuk de Jong gaf met zijn hoofd de bal het beslissende tikje uit een hoekschop. In die fase was PSV ook de betere ploeg. Logisch ook, want de ploeg van trainer Phillip Cocu wist dat het moest winnen in Zwolle om nog kans te houden op het kampioenschap. 

img_5400.jpg

img_5433.jpg

img_5454.jpg 

Tien minuten na rust veerde het publiek in het IJsseldelta stadion op. Er werd gescoord in Doetinchem door De Graafschap (1-1), waardoor PSV virtueel kampioen was. Dat zorgde voor vreugde in het Zwolse stadion, vooral bij de supporters in het uitvak. Ondertussen bracht Ouasim Bouy de spanning terug in de wedstrijd met de 1-2. Een minuut later was het Luuk de Jong die alweer voor 1-3 zorgde. Dat bleek de eindstand, waarna er vooral naar de andere velden werd gekeken. Uiteindelijk bleek het voor zowel PEC Zwolle als PSV goed nieuws. De Eindhovenaren werden kampioen, Zwolle heeft een plek in de play-offs. ,,Een bekroning voor ons seizoen, ondanks deze nederlaag”, vertelde Dirk Marcellis, terwijl PSV gehuldigd werd. ,,Leuk, nog minimaal twee wedstrijden erbij. Utrecht is een goede ploeg, waar we dit jaar in de competitie geen resultaat hebben gehaald", wist Bart van Hintum nog. ,,Het wordt misschien wel tijd om wat goed te maken, maar dat zegt niet zoveel. We kijken er naar uit", stelde doelman Begois.
 
img_5457.jpg
Komende donderdag (thuis) en zondag (uit) wacht FC Utrecht in de play-offs. De winnaars van de twee tweeluiken spelen op donderdag 19 mei en zondag 22 mei tegen elkaar in de finale.
 
Eerste ronde play-offs, 12 mei: PEC Zwolle – FC Utrecht, FC Groningen – Heracles Almelo; 15 mei: FC Utrecht – PEC Zwolle, Heracles Almelo – FC Groningen.
 
Informatie over de kaartverkoop en de aanvangstijden zijn elders te vinden op peczwolle.nl.
PEC Zwolle – PSV 1-3 (0-2). 
Toeschouwers:  12.500 
Scheidsrechter:  Van Boekel 
Gele kaarten:  Dekker, Lam, El Hasnaoui (PEC Zwolle), Arias (PSV)
Opstellingen:   
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama (80. Hebling), Dekker (62. El Hasnaoui), Becker, Bouy, Menig (80. Ehizibue), Veldwijk
PSV: Zoet, Arias, Moreno, Bruma, Willems (69. Brenet), Propper, Guardado, Van Ginkel, Narsingh (75. Jozefzoon), De Jong, Locadia
Scoreverloop: 
34. Locadia 0-1 
43. De Jong 0-2 
66. Bouy 1-2 
67. De Jong 1-3
Bron: peczwolle.nl
 
img_5457.jpg
img_5487.jpg
img_5490.jpg
img_5510.jpg
img_5532.jpg
img_5553.jpg
img_5663.jpg
img_5678.jpg
img_5731.jpg
img_5761.jpg
img_5891.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

37 gedachten over “PEC Zwolle plaatst zich voor play-offs!”

  1. Even van Dick gekopieerd:

    voorrondes E.L.

    Het programma ook gevonden:

    do 12-05-1620:45 PEC Zwolle-FC Utrecht
    do 12-05-16 18:30 FC Groningen-Heracles
    zo 15-05-1614:30 FC Utrecht-PEC Zwolle
    zo 15-05-1612:30 Heracles-Groningen

    En Dick misschien kun je ook even opzoeken of mokthar mee mag doen aan de playoffs , zou een hoop schelen

  2. 5 minuten voor het einde vraagt de stadionspeaker of iedereen na afloop wil blijven zitten om ‘het een of ander te vieren’ Dat was natuurlijk gewoon op verzoek van de KNVB omdat P$V anders zijn feestje zit te vieren in een leeg stadion en dat lijkt niet zo leuk voor de tv kijker.
    Ik ben direct vertrokken naar het supporterscafe ik ga geen opdracht opvolgen van de KNVB.

  3. @Mike70

    Dat was ook bedoelt voor het feestje voor de PSV’ers door de KNVB en daarom was ik net zoals jou heel snel weg.

  4. Toch een unieke gebeurtenis: het landskampioenschap dat gevierd wordt in het PEC-stadion? Helemaal toen duidelijk werd dat wij de play offs gehaald hadden. Ik ben blijven zitten om het mee te maken. Net zoals de meeste andere PEC-supporters trouwens.

  5. Ik vond dat PEC het eerste half uur de meeste aanspraak op een voorsprong mocht maken, want ze speelden prima. Na de 0-1 nam PSV het heft in handen. Dat PSV alsnog kampioen is geworden, is natuurlijk bizar te noemen. Om mij heen veel PSV supporters, die dolgelukkig waren. De sfeer was relaxed, trots dat dat in Zwolle gewoon kan.

  6. Een mooie middag. PEC play offs en PSV kampioen. En dat je wordt verzocht op even te blijven zitten is toch niet erg. Beetje respect voor de kampioen van Nederland moet toch op te brengen zijn. Het is bijzonder om daar bij te zijn.

  7. Mag er ook wat aandacht zijn voor Landstede Basketbal, dat gisteren Den Bosch in eigen huis versloeg en met 3 – 1 voor staat in de series? Nog een potje winnen (dinsdagavond thuis) en ze staan in de finale. Ook mooie sport! 😀

  8. Het lijkt mij een kwestie van fatsoen dat je een club die in het stadion van je club kampioen wordt, in ieder geval applaus geeft. Ik heb dat gisteren ook gedaan, maar de “normen en waarden” in en rond het voetbal zijn al jaren van een bedenkelijk niveau, plat en ordinair komen nog het dichtst in de buurt bij een deel van de supporters. Ik vond het geweldig om gisteren de ontknoping van de kampioensstrijd in het PEC stadion mee te maken. En gelukkig bleven er zeer veel echte liefhebbers wel op hun plek om onder andere PSV het respect te geven wat ze ook verdienden. De weglopers moeten eens kijken hoe het bij sporten als tennis gaat, of hockey….

  9. Moet zeggen dat PSV in de 2e helft wel verder in het zadel werd geholpen door de arbitrage.
    De 1-3 was 2 meter buitenspel, anders was het in ieder geval nog langer spannend gebleven.

  10. @Steven,

    Wat een rare reactie, waar ben je nou op uit?

    @Leonardo,

    Ik ben het met je eens en sportiviteit hoort er ook bij. Ik heb genoten in het stadion en helemaal van het moment dat de 1 – 1 viel in Doetinchem. Dat uitvak ging helemaal los. Wat een contrast met de ‘supporters’ uit 020 die uit pure frustratie maar gingen rellen in Doetinchem. Ook daarom: PSV, van harte.

    P.S. Kijk ook naar de Amerikaanse sportbeleving. Die is altijd positief en enthousiast, daar kunnen wij klagende Nederlanders heel wat van leren. Sport is entertainment en de spelers zijn artiesten. Dat begrijpen ze daar volledig.

  11. Dat ben ik volledig met je eens en je kon toch gewoon weglopen? Ik heb met plezier de huldiging van PSV nog even mee gepakt, dat is toch de kampioen van Nederland. Het was ook mooi dat de spelers van PEC het publiek nog even kwamen bedanken.

  12. @Rutger S

    Straks in de play-offs gaan wij de supporters de spelers bedanken omdat dat wij Europees gaan spelen. Daar wil ik wel een middag voor vrij nemen.

  13. Bericht door Jo, op 8 mei 2016 21:54
    Beetje respect voor de kampioen van Nederland moet toch op te brengen zijn.

    Zeker respect, ze waren dit jaar de beste, maar om nu op verzoek van de KNVB (want dat was het gewoon) het feestje van de tegenstander te gaan meevieren ging mij te ver. Geloof me, die gasten zien ons totaal niet staan hoor. Ik ben die salonremise in Groningen van 2006 nog steeds niet vergeten, toen hebben ze ons ook genaaid.

  14. Voor zover ik kon zien bleef het gros van de supporters gewoon zitten, die paar zure figuren hierboven werden daar echt niet gemist.
    Ik zou ook zijn blijven zitten, mag dan voor Pec zijn, maar ben erg blij dat de beste ploeg de eredivisie heeft gewonnen.

  15. @steven, is goed ajax fan 😛

    Maar ben helaas in de titelrace onpartijdig en zal altijd willen dat de beste kampioen word. En als je vind dat ajax de titel verdiende dan heb je er niet echt kijk op.

  16. Bericht door Abouali, op 9 mei 2016 19:25
    Maar ben helaas in de titelrace onpartijdig en zal altijd willen dat de beste kampioen word.

    100% met je eens, maar juichen voor de tegenstander omdat ze zojuist kampioen zijn geworden en die je 5 minuten daarvoor nog stond uit te fluiten?
    Maar ik begrijp een beetje dat je een neutrale voetbalfan bent en ook zal juichen wanneer de tegenstander met een schitterende omhaal een tegendoelpunten heeft gemaakt. Uit respect voor het mooie doelpunt. Prima natuurlijk.

  17. De supporters van PSV hebben ons nog wel bedankt. Zwolle bedankt, Zwolle bedankt, dat klonk uit het uitval. Dat was toch een leuke actie van ze! Wij izjn ook blijven staan tijdens de huldiging. Prima sfeertje, leuk dat ze bij ons kampioen werden en alles beter dan AJAX. (Behalve die zak hooi van een Luuk de Jong) Akelig mannetje!

  18. Zwolle bedankt, Zwolle bedankt, dat klonk uit het uitval. Dat was toch een leuke actie van ze!

    Zeker, zal ook erg gemeend zijn van ze……

  19. @mike ik weet niet wat jij in t stadion doet, maar de tegenstander uitfluiten omdat ze beter zijn is niet iets waar ik me mee bezig houd.
    Ik ben zeker geen neutrale voetbalfan, maar dat Pec van PSV verliest vind ik niet meer dan normaal, en ik ben daar derhalve niet boos en rancuneus over.
    Het is niet meer dan een kwestie van sportiviteit om even te klappen voor de kampioen van de eredivisie.

  20. Mike jongen, chill toch effe.
    Ook ik ben een PECcer in hart en nieren. Maar een beetje fatsoen kan geen kwaad toch ?
    Applaudisseren voor de terechte kampioen van Nederland mag best. Ik heb ze 5 minuten daarvoor ook niet uit lopen fluiten, ik probeer met name mijn eigen team te supporten.
    Valt me ook altijd op dat als er 1 of ander jeugdteam van PEC iets gewonnen heeft en een ereronde doet, de uitsupporters altijd net zo hard meeklappen als de rest. Mooi toch ?

  21. Maar een beetje fatsoen kan geen kwaad toch ?

    Zeker, dat is niet meer dan normaal vind ik. Alleen bepaalt natuurlijk iedereen zelf of hij blijft zitten of niet.
    Maar een half stadion die meezingt met “Alle Eagles zijn…..” of “Van Boekel is anders…….” kan ook niet uiteraard.

Reacties zijn gesloten.