Op visite bij New Challenge Let’s Play!

Zwolle – New Challenge Let’s Play treedt vrijdagavond 20 mei op in Wijkcentrum De Enk. Tijdens dit optreden spelen de dertien jonge muzikanten van New Challenge Let’s Play samen met gastmuzikanten Cindy Oudshoorn, Fedor Baarslag en Dion Terlingen.

New Challenge Let’s Play heeft speciaal voor het optreden in De Enk repertoire ingestudeerd met zangeres Cindy Oudshoorn, zanger en saxofonist Fedor Baarslag en pianist Dion Terlingen. Cindy Oudshoorn neemt 20 mei o.a. de zang van Strange Machines van The Gathering voor haar rekening. Fedor Baarslag speelt saxofoon mee in nummers als Uptown Funk en Hold me now. Dion Terlingen verzorgt bij een deel van de set de pianopartijen. Het optreden in Wijkcentrum De Enk begint om 20.00 uur. Na afloop wordt -om het project New Challenge Let’s Play te steunen- de bezoekers gevraagd te geven wat het optreden hun waard was.

De dertien jonge Zwolse muzikanten -allen tussen de 14 en 20 jaar- van New Challenge Let’s Play spelen al sinds 2013 samen en hebben voor 2016 een nieuw repertoire gereed dat ze graag aan het publiek willen laten horen. New Challenge Let’s Play bestaat uit drie zangeressen, een zanger, een saxofoniste, twee gitaristen, een pianist, een bassist die ook ukelele speelt, een accordeonist, maar liefst twee drummers en een eigen stagemanager.

In november 2013 vonden audities plaats voor het project New Challenge Let’s Play en in januari 2014 begon een grote groep jonge muzikanten (de jongsten waren toen 11 jaar) met elke twee weken een zaterdag te repeteren in Wijkcentrum De Enk in Assendorp. Ze worden daarbij begeleid door muzikale coaches die al veel ervaring hebben in de muziek. Belangrijke zaken als repertoirekeuze, samenspel, repeteren, podiumpresentatie en geluid- en lichttechniek komen bij New Challenge Let’s Play allemaal aan bod. In 2015 werd regelmatig opgetreden en won New Challenge Let’s Play de publieksprijs van Kunstbende Overijssel.

In 2016 heeft New Challenge Let’s Play gewerkt aan nieuw repertoire waarmee een aantal optredens in Zwolle wordt gegeven: vrijdag 20 mei in Wijkcentrum De Enk, zondag 29 mei in Hedon, zaterdag 9 juli tijdens het Cultuur Festival Stadshagen en zondag 25 september op het festival Folkvillage 2016. Van dit laatste festival komt de opbrengst volledig ten goede aan het project New Challenge Let’s Play.
Contact en meer informatie New Challenge Let’s Play

Suzanna Ververda-Huizing: organisatie
E: newchallengeletsplay@gmail.com
John Beumer: PR en bandcoach
E: bluedew@planet.nl

Artikel delen: