Fietser en brommer in botsing op Wipstrikkerallee

Zwolle – Zondagavond 8 mei heeft er even voor 21.30 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een brommer en fietser.

ongeval_wipstrikkerallee_8-5-2016-7934.jpg 

Het voorval gebeurde op de kruising Top Naeffstraat met de Wipstrikkerallee. Of er personen gewond zijn geraakt is niet bekend, de zwaarbeschadigde snorscooter is meegenomen door een bergingsbedrijf, mogelijk was deze niet verzekerd. Ook de fiets liep schade op deze zal mogelijk later worden opgehaald. 

ongeval_wipstrikkerallee_8-5-2016-7967.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Bericht door Abouali, op 8 mei 2016 22:01
  Als het een scooter was, zet dit dan ook in de titel.

  wat is volgens jou het verschil dan???

  Ik weet dat er verschil is tussen een snor en een bromfiets. (25/45km/u)

 2. @ans een brommer hoeft geen trappers te hebben

  @spuit 11 grote verschil is inderdaad de snelheid. Echter zie je tegenwoordig nog maar weinig echte brommers. Meeste brommers waar nu over gesproken word zijn de gele kenteken scooters welke 45 kilometer per uur mogen.

  @abouali mogelijk word hier gesproken over brommer vanwege de hogere toegestaande snelheid. Bij brommer heeft men nog altijd het idee van 25km/uur en brommer 45km/uur terwijl dat tegenwoordig steeds meer bij scooters hoort.

  @bericht, een scooter hoeft niet door een berger te worden meegenomen omdat die niet verzekerd zou zijn. Gezien de schade kan deze niet meer op de weg tot dat die gerepareerd is. Mogelijk heeft de eigenaar van de scooter een pech verzekering welke voor bering van voertuig zorgen. Wat betreft de fiets die zal zeker vroeg of laat opgehaalt worden. Is het niet de eigenaar dan verwijderd de gemeente hem wel.

  De genoemde kruizing is een tussendoor fietspad welke uitkomt op de parallel weg langs de wipstrikkerallee. Je moet daar echt goed opletten, is nog al onoverzichtelijk aan die zijde met de begroeiing zo strak langs de hoek. Hopelijk geen slachtoffers en alleen materiële schade

 3. een brommer lijkt op een fiets heeft trappers en geen voetplaat een scooter is breder, het verschil ligt hem niet is de kleur nummerplaat maar in het model

 4. Oudelullen zoals ik weten nog dat de scooter een soort motorfiets was. Je mocht ermee de snelweg op. Daar reed vader in zijn grijze pak met een pothelpmje op. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

 5. Brommers hoeven geen trappers meer te hebben, maar de meeste echte brommers hebben deze wel gehad.
  Het grootste verschil is dat scooters overwegend van plastic zijn, en je er op zit als een toilet.

  Door het vaak asociale gedrag van de bereiders van de tegenwoordig populaire chinese scooters word er in Nederland steeds meer anti-scooter wetgeving aangenomen. Door deze anti scooter wetten worden eerzame bereiders van klassieke bromfietsen disproportioneel benadeeld voor een probleem waar wij geen deel van uit maken.

  Het zou enorm schelen als er eindelijk aparte regelingen zouden komen voor moderne scooters, zo dat ik weer normaal van mijn hobby kan genieten.

  @supp, triest voor de fietser en ik hoop dat hij/zij niks heeft opgelopen door het roekeloze rijgedrag van de onverzekerde scooterrijder.

Reageer