Vrijwilligers gezocht voor Oranje Fonds Collecte

Zwolle – Stichting GGZ Beraad Overijssel organiseert in de week van 17 mei de collecte voor het Oranje Fonds in de Zwolse wijk Assendorp. De helft van de opbrengst gaat naar diverse sociale initiatieven in Overijssel. De andere helft gaat naar de stichting GGZ Beraad, een onafhankelijk cliëntenorganisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Het GGZ Beraad organiseert met weinig middelen infobijeenkomsten over veranderingen in de zorg, en draagt bij aan de emancipatie van mensen met een psychische aandoening of verslaving. Het GGZ Beraad zoekt mede-Zwollenaren die volgende week één avond een straat in Assendorp willen lopen. Er wordt gestart met koffie en thee en geëindigd met een drankje. Aanmelden kan via de secretaris van stichting GGZ Beraad: s.hofstra@ggzberaad.nl.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Dat klopt niet.

  Dit staat op de site van het oranje fonds:

  Buurtverenigingen, kinderboerderijen, welzijnsorganisaties en sportverenigingen?? Overal in Nederland doen ruim 1200 stichtingen en verenigingen mee aan de landelijke Oranje Fonds Collecte! Vanaf 1 mei gaan zij in heel Nederland langs de deuren om te collecteren voor het sociale initiatief. Fijn dat zoveel organisaties meedoen!

  De Collecteweek is van 17 mei tot en met 21 mei 2016. In sommige gemeenten is de collecteweek van 1 tot en met 7 mei 2016. Bekijk hier het overzicht van de deelnemers.

  100 % besteed in uw provincie
  Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld en kennis en met campagnes als NLdoet en Burendag. We merken dat organisaties op allerlei manieren aan geld proberen te komen. Logisch, de noodzaak groeit, maar er is minder geld beschikbaar. Anderzijds willen veel mensen graag geld geven aan organisaties in hun omgeving, maar hoe? Juist voor lokale initiatieven is het vaak niet mogelijk om een collecte te organiseren. Daarom organiseert het Oranje Fonds een collecte voor sociale initiatieven.

  Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling, in Nederland. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Al het geld wordt besteed, al het geld blijft dichtbij.

  Afkomstig van deze site
  http://www.oranjefonds.nl/oranje-fonds-collecte


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben benieuwd wat je bron is.
  Ik heb even gegoogled en ik kom op een aantal sites die dat salaris aangeven en t.g.t. ook weer worden genoemd door andere sites als hoax-sites.
  Ik was er even heel benieuwd naar.
  Maar ik heb het antwoord niet (met een echt betrouwbare bron) kunnen vinden.
  Ik weet niet of dit teveel off-topic is.
  Ik moet nog even andere dingen doen. Dus ben benieuwd of jij zo iets kan vinden?

  Ik weet wel dat ik zelf ooit gecollecteerd heb voor een fonds en er daar achter kwam dat de directeur idd zoveel geld verdiende. En daar had ik dan een week voor in de sneeuw gecollecteerd. Daar heb ik mee gestopt natuurlijk ;).


  ⚠️ Meld

 3. als je het ggz beraad ter wille wilt zijn kan je natuurlijk altijd direct een gift aan hen geven. Dan weet je zeker dat elke cent naar deze stichting gaat.


  ⚠️ Meld

 4. vrijwilligers worden geronseld om in hun Eigen straat/ buurt te collecteren. hoe bekender hoe beter. laten we wel zijn een bekende aan de deur met een collectebus krijgt altijd wat.

  handig bekeken.
  van mij krijgen ze niets wie en voor wat ze ook aan de deur komen.


  ⚠️ Meld

 5. @holtenbroeker

  Jij als voorstander van dit soort stichtingen/fondsen moet weten wat de directeur verdiend, want anders ben jij wel heel erg naïef. En dat soort mensen hebben ze namelijk heel erg graag.


  ⚠️ Meld

 6. @Steven Niet aardig, zo’n belediging.

  Aardiger om iemand die naïef is minder naïef te maken i.p.v. hem of haar of mij in dit geval naïef te noemen en ‘dat soort mensen’.
  Jij weet vast ook niet alles, is het wel?
  En ik zie ook nog steeds geen bron.

  Als je goed leest zie je dat ik genuanceerder ben in mijn schrijven.

  Wel eens gehoord: hoe meer je weet, hoe meer je beseft hoe weinig je eigenlijk weet?

  Dit toch even ter reactie.
  Ik laat het er verder maar bij. Het is niet echt meer on topic.


  ⚠️ Meld

 7. on-topic heren, steven heft een punt.
  die salarissen lijken nergens op. de directeur van het oranjefonds woont waarschijnlijk ergens bij de agnietenberg


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.