Vernieuwing natuur bij de Klooienberg

Zwolle – Travers Welzijn, gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel willen samen met bewoners de uiterwaarden tussen wijkboerderij de Klooienberg en het Zwarte Water in de wijk Holtenbroek een nieuwe inrichting geven. Op woensdagavond 18 mei organiseren zij een bewonersbijeenkomst om wensen te inventariseren en schetsontwerpen te maken. Deze bijeenkomst is de start van een gezamenlijk traject met inwoners. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. 

2016-02-11_030.jpg
Foto: Gerbrand Meijer

Bij wijkboerderij de Klooienberg ligt in de uiterwaarden van het Zwarte Water een natuurgebied van vier hectare. Veel inwoners uit Zwolle gaan hier wel eens wandelen of laten er hun hond uit. Travers Welzijn, gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel willen dit gebied samen met bewoners uit Holtenbroek een nieuwe inrichting geven. Denk aan meer mogelijkheden voor activiteiten en natuurbeleving of een plek om heerlijk te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Hoe het er precies uit gaat zien is helemaal aan de bewoners!

 

Uitnodiging
Op woensdagavond 18 mei is er een bijeenkomst waar we alle ideeën willen verzamelen en al tot een eerste schetsontwerp komen. De bijeenkomst is de start van een gezamenlijk traject met inwoners uit Holtenbroek. Heb jij een leuk idee voor het natuurgebied en wil je meedenken? Dan ben je om 19.30 uur van harte welkom op wijkboerderij de Klooienberg (Klooienberglaan 1). Je kunt je aanmelden via klooienberg@travers.nl.

Kun je er niet bij zijn op 18 mei? Je kunt je ideeën ook aan ons doorgeven via www.facebook.com/klooienberg of klooienberg@travers.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mag er vanuit gaan dat ze rekening houden met de plannen van RWS en het dijkschap over de versterking van de dijken daar.
    Zou wellicht e.e.a. te combineren zijn ?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.