Nominatie Anne-Miek Vroom Top 100 onbeperkt

Zwolle – De Zwolse Anne-Miek Vroom, initiatiefnemer en directeur van stichting IKONE is genomineerd voor de TOP 100 onbeperkt! Anne-Miek: ‘Wat fantastisch en eervol om in deze lijst te staan. Een unieke kans voor IKONE. We kunnen 10.000 euro winnen van het DELA goededoelenfonds. Dat zou een krachtige impuls betekenen voor onze stichting en het geluid van patiënt experts! ‘. 

anne-miek_vroom.jpg 

‘Wist je dat 50% van de artsen de inzage in het eigen dossier door de patiënt ongewenst vindt?’ Anne-Miek schrikt van dit soort getallen. ‘Dat kan anders. Dat moet anders. Met ons patiënt expertise team van inmiddels 35 leden denken wij mee over veranderingen in de zorg. Iedereen praat over co-creëren met de patiënt. Wij bieden de kennis en expertise aan om dat daadwerkelijk samen te doen’.  Anne-Miek is geboren met de zeldzame en erfelijke bindweefselziekte Osteogenesis Imperfecta. ‘Dat houdt onder andere in dat je botten erg breekbaar zijn. Om dit in perspectief te plaatsen: ik heb al meer dan 70 fracturen gehad. Daarnaast heb ik vergroeiingen van ledenmaten. Dat houdt dag en nacht pijn in. Dit weerhoudt mij echter niet om mij in te zetten voor betere zorg, die meer aansluit bij de behoeften van de patiënt’.

Passie voor zorg
Vroom straalt passie voor zorg uit. ‘Sterker nog: tientallen ziekenhuisopnames, honderden  polibezoeken en intensief gebruik van alle mogelijke soorten van zorg zijn een enorme inspiratiebron. Dit in combinatie met mijn achtergrond als wetenschapper, ik ben Medisch Socioloog, maakt dat de wereld van kennis en ervaring bij elkaar komt. Dat is precies wat ik op grote schaal wil bewerkstellingen met mijn initiatief Stichting IKONE. Want mensen met patiëntervaringen zitten vol doorleefde en goede ideeën en adviezen over hoe de zorg beter, menselijker en goedkoper kan. Wij brengen graag op hoog kwalitatieve en professionele wijze deze ervaring over. Ik geef lezingen, we adviseren zorgorganisaties en beleidsmakers. Daarnaast werken we aan innovaties.’
Stemmen  
Je kan vanaf vandaag t/m 21 mei stemmen op Anne-Miek Vroom binnen de Top 100 Onbeperkt.
‘Geweldig, deze nominatie is een kers op de taart. Ik zorg er voor dat een stem op mij een stem voor IKONE, de patiënt als volwaardige partner, is!’. 
Stemmen kan via deze link: http://top100onbeperkt.nl/anne-miek-vroom/

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.