Home Start training nu ook in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 19 mei start in Zwolle de training voor nieuwe Home-Start vrijwilligers. Deze training van 6 dagdelen biedt vrijwilligers de gelegenheid om een gecertificeerd Home Start gezinsmaatje te worden. Belangstellende vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden! 

Home Start Zwolle biedt ouders met hulp van getrainde vrijwilligers ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen (tussen 0 tot 14 jaar). Dit landelijk ontwikkelde programma is nieuw in Zwolle en wordt uitgevoerd door Frion en Impluz. Het bijzondere aan dit programma is dat een vrijwilliger een gezin tijdelijk een steuntje in de rug kan bieden in een periode dat het niet zo goed gaat. Voor Home Start worden vrijwilligers gezocht die zich als gezinsmaatjes willen verbinden aan een gezin. De insteek is dat een maatje wekelijks het gezin bezoekt voor tijdelijke ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

Training Home Start
De voorbereidende training (6 dagdelen) wordt gegeven op een aantal donderdagmorgens in mei en juni in wijkcentrum de Pol (Zwolle-Zuid) en op De Molenkamp (Frion, Dieze). Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder?
 
Lijkt je dit leuk vrijwilligerswerk en wil je deelnemen aan de training? Bel of mail met de Home-Start coördinator Fenke Beeftink, tel: 038- 8 515 700 / zwolle@home-start.nl.
 
Meer info: www.home-start.nl of http://www.impluz.nl/project/home-start-zwolle

Artikel delen: