Nationale Molendag Oliemolen de Passiebloem

Zwolle – Op zaterdag 14 mei wordt weer de Nationale Molendag gehouden waaraan Oliemolen de Passiebloem uiteraard ook deel neemt. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur is de Passiebloem voor u geopend.

passiebloem_klederdracht.jpg 

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. In de Passiebloem kunt u bij voldoende wind het ambachtelijke olieslaan door onze molenaars bewonderen. U kunt zien hoe de lijnolie geslagen wordt uit lijnzaad en deze olie kopen, zeer geschikt voor het onderhouden van uw houten tuinmeubelen, kwasten en gereedschap. Ook zijn er diverse soorten meel te koop en kunt u rondgeleid worden door enthousiaste gidsen die u alle weetjes en verhalen omtrent dit prachtige monument zullen vertellen. Tevens is er een authentiek en volledig werkend model van een oliefabriek aanwezig.

Buiten de molen worden door onze molenkoks tegen een kleine vergoeding pannenkoeken voor u gebakken. Indien het weer het toelaat kunt u op het terras genieten van koffie, thee of limonade. De ‘natjes’ zijn trouwens kostenloos. Deze dag kun je verder zelf foto’s maken in klederdracht en is er een verhaal van Muis Jan voor de jongere kinderen

De Passiebloem is het hele jaar door geopend op de 1e en 3e zaterdag van de maand en op de woensdagmiddag na de 3e zaterdag ook dan worden er rondleidingen gegeven en olie geslagen.

Meer informatie kunt u vinden op de website http://molendepassiebloem.nl

Artikel delen: