Damesteam TV Triade weer in 1e Divisie

Zwolle – Net als afgelopen drie jaar, komt het damesteam van triatlonvereniging Triade uit Zwolle ook dit jaar weer uit in de 1e divisie van de nationale triatloncompetitie. Komend weekend gaat de competitie van start met de UT teamtriatlon in Enschede.

triade_vrouwen.jpg 

De wedstrijd in Enschede begint met een individuele minitriatlon die bestaat uit 175 meter zwemmen, gevolgd door 7,5 km fietsen en 2 km hardlopen. Op basis van de uitslag worden de starttijden van de middagserie bepaald. De middagserie is een 1/8e triatlon waarbij alle onderdelen gezamenlijk moeten worden afgelegd. Dat betekent dat er nog eens 475 meter moet worden gezwommen, 18,5 km gefietst en 5 km gelopen. De dames die in Enschede in actie komen zijn Olga Appelo, Francis van der Schoot, Esmeralda Spek-Hovestad en Saskia Berris.

Vorig jaar eindigde het enthousiaste damesteam van TV Triade als 12e van de 16 teams in Enschede. Het is afwachten of deze uitslag dit jaar weer haalbaar is, gezien de almaar toenemende concurrentie in de 1e Divisie. De competitie bestaat in totaal uit 5 wedstrijden. De dames komen na Enschede dit jaar nog in actie in Almere, Stiens, Holten en Amstelveen. 
Naast de genoemde triatleten komen ook Patricia Seinen en Arlana van Ommen dit seizoen nog uit voor het damesteam van TV Triade.

Artikel delen: