Drie invallen voor onderzoek naar hennepteelt

Zwolle – De Politie van Oost Nederland heeft dinsdagmorgen op drie locaties in Zwolle met een aanhoudingsgroep verdachte personen opgepakt vanwege grootschalige georganiseerde hennepteelt. De invallen vonden in de vroege ochtend plaats bij de St. Josefkerk aan de Assendorperstraat, de Wanningstraat (Holtenbroek) en de Kromme Rijn (Aa-landen Zuid).

Ook in Vroomshoop en Almelo werden in verband met dit rechercheonderzoek naar een criminele organisatie huiszoekingen gedaan. In totaal heeft de politie op 20 locaties in Overijssel 15 verdachten aangehouden voor hennepteelt. De recherche werkt hiervoor samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), specialisten van Defensie, en de gemeente. De hele morgen werd er op last van de hulpofficier van justitie onderzoek gedaan op de verschillende locaties. Daarbij was extra aandacht voor goederen van waarde, dat door witwassen van geld is verkregen.  Tijdens de zoekingen werd beslag gelegd op diverse goederen waaronder auto’s, contant geld, vuurwapens en drugs. Er zijn 15 mannen aangehouden. Bij de zoekingen werd gebruik gemaakt van speurhonden.

Door gespecialiseerde zoekteams van defensie werd bijstand geboden bij de doorzoekingen. De zoekteams van Defensie kunnen moeilijke en bijzondere zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of verborgen ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. Er werden op verborgen plaatsen geld en vermoedelijk xtc-pillen aangetroffen. Op verschillende locaties werden door de politie 15 auto’s in beslaggenomen. Door de belastingdienst werd beslag gelegd op nog eens 10 auto’s. Naar 145 auto’s die onderdeel zijn van de bedrijfsvoorraad van een autobedrijf wordt nog nader onderzoek gedaan. Door de gemeente Almelo werden aan twee bedrijven voornemens tot sluiting aangekondigd. Aan de actie deden ongeveer 350 medewerkers van verschillende diensten mee. De leeftijd van de verdachten varieert tussen begin 20 tot eind 50.

Ondermijning
De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepteelt (Opiumwet), witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Door hun criminele activiteiten en de manier waarop zij hun activiteiten georganiseerd hadden, ondermijnden deze verdachten de samenleving. In dit onderzoek hebben diverse partijen nauw samengewerkt om deze vorm van criminaliteit effectief aan te kunnen pakken.

Afpakken
Belangrijk onderdeel van het onderzoek was verder het in beslag nemen van bezittingen en vermogens van de verdachten. Zo worden verdachten geraakt op een plek die het meest pijn doet; in de portemonnee. Misdaad loont niet!

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Voor eigen kleine medicinale teelt (paar plantjes) in de kamer vind ik dat geen probleem, maar georganiseerd dat er complete kwekerijen worden aangelegd in eengezinswoningen, waarbij er een groot gevaar dreigt m.b.t. brandgevaar en andere overlast, vind ik het goed dat hier kordaat in wordt opgetreden.


  ⚠️ Meld

 2. Gaat de prijs voor de gewone consument weer omhoog, prijs van gram wiet hier in zwolle is al bijna dubbele dan wat je in america/canada betaald erg jammer


  ⚠️ Meld

 3. Lekker legaliseren, zijn we ook weer van dit probleem af.
  Toch raar dat het “liberale” nederland inmiddels mijlenver achter ligt t.o.v. de rest van de wereld wat wiet betreft.


  ⚠️ Meld

 4. Gewoon legaliseren die hele handel. Zo haal je het uit de criminaliteit. Wat is er nu zo erg aan het roken van een joint?! En nee, kom nu niet met de onzin verhalen over verslaafden aangezien het gros van de gebruikers gewoon mensen zijn zoals jij en ik, gewoon een bedrijf runnen of een baan hebben. Natuurlijk zijn er enkelen die er aan onderdoor gaan maar dan geldt hetzelfde verhaaltje als over alcohol. Puur hypocriet om zo spastisch met deze materie om te gaan. De een ontspant na gedane arbeid met een pilsje, de ander met een jointje!


  ⚠️ Meld

 5. De een ontspant na gedane arbeid met een pilsje, de ander met een jointje!

  😮

  als je zo ver heen bent , om dat te gebruiken, om te ontspannen naar gedane arbeid …….

  zal ik toch andere arbeid zoeken 🙂


  ⚠️ Meld

 6. @ja-tja, ver heen? Erg he, meneer de geheel onthoudert! Dat is het irritante aan deze discussie, mensen zoals jij gaan altijd van excessen uit, ik zeg ook niet dat je na iedere werkdag dit moet doen. Al hebben ze daar in Zuid-Europa een hele andere mening over, is ook duidelijk te zien, de mensen zijn daar een stuk relaxter!!


  ⚠️ Meld

 7. rustig aan steven (de stoker)

  8)

  Al hebben ze daar in Zuid-Europa een hele andere mening over, is ook duidelijk te zien, de mensen zijn daar een stuk relaxter!!

  😀 *plop* heerlijk relaxen

  prettig weeékend


  ⚠️ Meld

 8. @ja-tja

  Jij mag graag het laatste woord hebben blijkt wel. Je moet prediker worden. Lijkt mij wel een relaxte baan voor jou.


  ⚠️ Meld

 9. Sluit dan ook de koffieshops als je geen hennepteelt wilt. Dat gedoogbeleid was de eerste jaren prima, maar is inmiddels een gedrocht. Maak een keuze!


  ⚠️ Meld

 10. Je kunt best alle koffieshops sluiten, krijg je een explosie van “criminaliteit” in de vorm van straatdealers.
  Overal in de wereld word wiet gelegaliseerd omdat je de verkoop er van niet tegen kunt houden, en het een stuk minder schadelijk is dan alcohol.
  Laten we in nederland ook eens verstandig worden en ophouden met het verbieden van een plant.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.