‘Kerst-Inn Zwolle’

Zwolle krijgt zijn kerstevenement. En hoe: donderdag 20 december vindt de grootste kerstmarkt van Noordoost-Nederland plaats in het centrum. De kerstmarkt begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Naast kramen zijn er meerdere aanvullende, culturele activiteiten. 

Vanuit het stadshart staan de kramen opgesteld in een stervorm naar alle straten die uitkomen op de Grote Markt. De binnenstad wordt geheel in kerststijl omgedoopt, met feestelijke verlichting, kerstbomen en kerstmannen. Het historisch karakter van de binnenstad, met op de Grote Markt en het Grote Kerkplein de Grote Kerk als middelpunt van het centrum, vormen een prachtig decor voor een grote kerstmarkt. Daarnaast vormt het hart van de oude binnenstad een ster, om in de sfeer van kerst te blijven. Alle straten die vanuit de Grote Markt vertrekken zijn historisch: de oude gevels geven de voormalige Hanzestad een authentiek karakter.  

Locatie

De Melkmarkt, de Luttekestraat, de Korte Ademhalingssteeg, de Oude Vismarkt en de Diezerstraat vormen de vijf historische straten die allemaal verbonden zijn met de Grote Markt en het Grote Kerkplein. Alle straten zullen een groot aantal kramen herbergen, met een keur aan verschillende (kerst)waren.

Bezoekers

Donderdag 20 december is een van de drukst bezochte dagen door bezoekers die hun kerstinkopen doen in Zwolle. Er worden tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers verwacht. De kerstmarkt wordt georganiseerd door Stichting Het Genootschap en Nikos Evenementen in samenwerking met de Gemeente Zwolle, CityCentrum Zwolle, Stichting Evenementen Support Zwolle (SESZ), VVV Zwolle. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, met een landelijke uitstraling en bekendheid. Voor eventuele aanmeldingen kan men bellen met 06-21892921. 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Kijk, eindelijk iets positiefs wat ze organiseren, lekker buiten, geen entree , toppie! Alleen de donderdag, tja, tis koopavond , maar toch, een zaterdag had ook gekund.



  Maak melding

 2. Gaat er dan ook nog iemand een foto maken van bovenaf? Als het mooi wordt versierd met lichtjes kan je dan de echte ster ook zien 😉

  Dusseh: wie klimt er dan even op de Peperbus? ;D


  Maak melding

 3. eerst maar afwachten als het wat wordt ik hoorde dat 1 kraampie al 77,50 kost voor standhouders ben bang dat het weer zakkenvullers zijn net als de jaarmarkt in assendorpn die is ook helemaal verkloot toen er een organisatiebureau aan te pas kwam


  Maak melding

 4. Toch jammer dat er altijd mensen zijn als joop. Wordt er eindelijk iets leuks gedaan in Zwolle, komen die azijnpissers weer om de hoek kijken


  Maak melding

 5. HO-HO-HO hou de kop erbij !! Joop heeft gelijk hoor !!!!!!!!!
  Als een kraam 77,50 euro moet kosten is dat, voor de standhouders die Kerststukjes, kransjes, versiering of andere hebbedingetjes verkopen, veel te veel. Het is allemaal maar dubbeltjeshandel.
  Als je doel is om er veel geld mee te verdienen is het bij voorbaat al gedoemd te mislukken !!!
  Mijn advies ??????
  Betrek de scholen en de scouting er maar bij en geef ze allemaal een gratis kraam. Gevolg ? ……… Heel veel sfeer en gezelligheid en een grote toeloop van ouders opa’s en oma’s.

  Bedenk dat Sinterklaas een oplichter is en dat het hart van de kerstman altijd open staat voor jong en oud.

  Vrolijk Kerstfeest



  Maak melding

 6. Ze zijn net in het door Prins Pils geopende glazen huis opgesloten. 3 man van 3FM Serious Request! Morgen zullen ze de Kerst-Inn Zwolle aandoen. Vanuit de kersttruck worden 3FM radioprogramma’s live uitgezonden en Alain Clark, op dit moment hoog in de hitlijsten met This Ain’t Gonna Work, zal een optreden verzorgen op de Grote Markt.
  Ook doet de van tv bekende Coca-Cola kersttruck Zwolle aan. Daarnaast zal een dj van 3FM in de truck meerijden. Op de Kerst-Inn Zwolle kunnen bezoekers tegen betaling van 10 euro een mystery guest in de kersttruck ontmoeten. De opbrengst van deze ontmoeting met een bekende Nederlander gaat in z’n geheel naar het goede doel. De actie wordt op 24 december afgesloten met een spetterende 3FM Serious Request Finale tv-show in Den Haag.



  Maak melding

Reageer