Aanleg paden op Noordereiland

Zwolle – De herinrichting van het Noordereiland nadert haar einde. Na een periode van slecht weer waarin de geplande werkzaamheden niet uitgevoerd konden worden, start deze week de aanleg van paden en wordt het gras ingezaaid. In het najaar worden de heesters en bomen geplant, dan is de kans dat het aanslaat het grootst.

paden_noordereiland.jpg 

De saneringswerkzaamheden op het Noordereiland startten in het laatste kwartaal van 2015 en verliepen in eerste instantie voorspoedig. Tijdens de werkzaamheden stuitte men op oude fundaties, stalen pijpen en een voormalige teerkelder van de gasfabriek die vroeger op het Noordereiland stond. Met name de sloop van de teerkelder en het afvoeren van de daarin aanwezige inhoud (sterk verontreinigde afvalproducten van de gasfabriek) zorgde voor vertraging van de sanering. Daarna zorgden de natte wintermaanden voor vertraging in de aanleg van de paden en het zaaien van het gras. Als het weer mee blijft zitten, kan het Noordereiland eind mei opengesteld worden voor wandelaars en honden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Nu maar hopen dat er geen fiets en brommer verkeer dwars door het hondenlosloopveld gaat…
    Want dat was het..een loslopend voor honden


    ⚠️ Meld

  2. Wanneer leren ze nu eens dat je geen paden moet aanleggen. Gewoon gras en dan na een half jaar meteen zien waar de mensen willen lopen (olifantenpaadjes).


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.