Schaapscheerdersfeest bij de Klooienberg

Zwolle – Nu de temperaturen stijgen zijn de schapen van de Zwolse Schaapskudde blij dat binnenkort de jas uit mag. Dit jaar worden op maandag 16 mei de 350 schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren. Tijdens het schaapscheerdersfeest op wijkboerderij De Klooienberg worden de dieren van hun winterse vacht ontdaan. Het schaapscheerdersfeest is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

schaapscheren_klooienberg.jpg 

De schapen worden tussen 13.30 en 16.30 uur geschoren op wijkboerderij De Klooienberg, Klooienberglaan 1. Naast het schaapscheren zijn er nog meer leuke activiteiten te zien en te beleven voor jong en oud. En natuurlijk komt u ook alles te weten over wol spinnen en wol vilten. De tuinders van de Klooienberg organiseren een stekjesmarkt en bezoekers kunnen zelf broodjes bakken. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht, ponyrijden of lekker los gaan op een springkussen. Kortom een zeer gevarieerd programma!

Het schaapscheren
Alle schapen worden één keer per jaar geschoren. Als het al een paar dagen lekker warm is geweest is het wolvet lekker zacht, en dan gaat het scheren veel makkelijker. De lammetjes worden niet geschoren omdat ze nog onvoldoende vacht hebben.

Artikel delen: