Ontruiming gebouw TNT in Zwolle

Een gebouw van TNT in Zwolle is donderdagavond geheel ontruimd. Een heftruck raakte een pakketje bij het lossen van een vrachtwagen. Het pakketje raakte daarbij lek.

Medewerkers van het postbedrijf moesten rond 19.45 uur het pand aan de Mindenstraat verlaten. Omdat nog onbekend was om welke vloeistof het ging en of die gevaar zou opleveren voor de gezondheid, zette de politie de omgeving in een straal van 200 meter af. De brandweer stabiliseerde de situatie rondom de vrachtwagen en verrichtte metingen. Daaruit bleek dat er geen direct gevaar bestond voor de volksgezondheid. Uit voorzorg bleef de omgeving echter afgezet. Na enkele uren werd de exacte inhoud van het pakketje bekend en was de situatie onder controle. Weblog Zwolle hoorde ter plekke dat het een brandbare bijtende vloeistof betrof. Het beschadigde pakketje werd vervolgens door een afvalverwerkingsbedrijf afgevoerd. Het terrein werd omstreeks 22.30 uur weer vrij gegeven. Het gebouw wordt gebruikt voor onder meer vervoer en opslag van post. Ongeveer 15 medewerkers van TNT zijn in het nabijgelegen GLS opgevangen. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. 

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ja, het is nooit goed josef. Als je geen actie onderneemt en er zit een stof in waarvan je longen kapot gaan, kan de TNT een paar miljoen schadevergoeding betalen.


  Maak melding

 2. josef zit, denk ik, de hele dag achter zijn pc..beetje overal commentaar opgeven en denkt bij zichzelf: ‘wat kan mij nou gebeuren’.. beetje wereldvreemd, als je het mij vraagt.


  Maak melding

 3. Er komt toch een vraag bij me op: als het een gevaarlijk pakketje is, kan TNT dan de verzender/ontvanger nog aansprakelijk stellen wegens het onverantwoord opsturen van een gevaarlijk pakketje?


  Maak melding

 4. die kans is zeer groot dat dat denk ik ook wel gebeurd.
  Maar aan de andere kant heb ik te horen gekregen ter plekke dat er een sticker op de doos zat dat het brandbaar was. dus ja foutje van de losser of verzender? eindeloze discussie denk ik maar in mijn ogen is het foutje van losser. want pakketje was duidelijk gelabeld als brandbaar.

  enige wat ik kan zeggen is: foutje bedankt ;D


  Maak melding

 5. Met zo’n vorkheftruc kan het een keer misgaan, dikke pech. Waarvoor moet die verzender/ ontvanger aansprakelijk gesteld worden? Onkosten? Die worden niet in rekening gebracht aangezien de brandweer zelden een factuur opstuurd, enkel bij pyromanen, valse meldingen geven etc… Hier was er zeker geen sprake van een vals alarm of opzet…


  Maak melding

Reageer