PEC Zwolle – FC Utrecht voorbeschouwing

Zwolle – Na een spannend slot van de competitie maakt PEC Zwolle zich op voor het toetje van het seizoen, namelijk de play-offs voor Europees voetbal. Doordat de Zwollenaren op een mooie achtste positie in de Eredivisie zijn geëindigd, nemen ze het in de eerste play-off ronde op tegen FC Utrecht, dat dit voetbaljaar op de vijfde plaats heeft afgesloten. Om uiteindelijk Europees voetbal te halen, moet de Zwolse selectie twee play-off rondes overleven.

In competitieverband troffen PEC Zwolle en FC Utrecht elkaar dit voetbaljaar twee keer. FC Utrecht sloot deze duels allebei winnend af. Zo eindigde de wedstrijd in Zwolle, door een benutte strafschop van Sébastien Haller, diep in blessuretijd in 1-2 en scoorde Ruud Boymans later dat seizoen in de 87e minuut het enige doelpunt in stadion Galgenwaard (1-0). De Domstedelingen waren dit seizoen al twee keer dichtbij rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Zo speelde FC Utrecht in de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord (2-1 nederlaag) en streed het elftal van Erik ten Hag op de laatste speelronde tegen AZ om de vierde positie in de Eredivisie (1-3 verlies). Zowel winst van de KNVB Beker als de vierde plaats betekende rechtstreekse toegang tot het spelen van Europees voetbal.

 

Eerdere play-offs
Het is voor PEC Zwolle het tweede jaar op rij dat het zich plaatst voor de play-offs. Vorig seizoen bleek Vitesse in de eerste ronde echter al een brug te ver. Nadat de eerste wedstrijd in een nipte 1-2 overwinning voor de Arnhemmers eindigde, kwam PEC Zwolle in stadion GelreDome niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het seizoen daarvoor plaatsten de Zwollenaren zich wel voor Europees voetbal. Dit was een feit nadat Ajax in de finale van de KNVB Beker met maar liefst 5-1 werd verslagen. Twee duels tegen de Tsjechische grootmacht Sparta Praag volgden. Een schitterend buitenlands avontuur, dat PEC Zwolle graag een vervolg zou willen geven.

 

peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Omdat losse voorspellingen niet meetellen voor de “fictieve glazen bal”, tellen deze alleen mee:

  PEC – FC Utrecht

  Jeaniniek 0-3
  drama 3-0

  Aangezien ze beiden nog geen kans hebben gehad, lijkt mij de voorspellingen niet kansrijk. Nu net…de blunder van Leeuwin en het verkeerd afspelen van Menig…anders was het gewoon 1-0 met rust.


  ⚠️ Meld

 2. @ KJ, al wel een jaar of 2 is er bij elke voorbeschouwing een “fictieve glazen bal” te winnen. Bij de juiste voorspelling. Gedurende deze populaire wed-ronde zijn er een aantal regels ingeslopen. O.a. dat de gene die niet de moeite neemt zijn voorspelling in een rijtje te plaatsen, niet meedoet. Hij/Zij zadelt namelijk een ander met zij/haar logische activiteit op.
  Dus doe meer voor a.s. zondag KJ.


  ⚠️ Meld

 3. @ Joppuh, op 1 van die voorbeschouwings-draadjes. Heb toen ook eens een goed voorspelde uitslag, die niet in het overzicht stond, niet de fictieve glazen bal toegekend…om moverende redenen dus. Je vult ook geen totoformulier aan de achterkant in. 😉
  Het is volgens mij ook een kleine moeite om ⤽jezelf er even tussen te lussen⤝.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.