Bafana Bafana WRZV kampioen 1e klasse A

Zwolle – Het was eerder een kwestie van dagen, dan van uren dat de jongens van Bafana Bafana de kampioensmedailles in ontvangst mochten van het WRZV bestuur. Afgelopen maandag kon het kampioenschap na een 12-0 zege op Minoyu Restaurant gevierd worden. Directe concurrent Café Lucky had een verrassing in petto en verraste de kersverse kampioen met een bos bloemen. Volgens Bertus Finke had Bafana dit verdiend.

“Een terechte kampioen en een goede ploeg. We willen Bafana feliciteren met dit kampioenschap”, aldus Finke. Beide teams ontliepen elkaar weinig afgelopen seizoen. In de eerste wedstrijd van het seizoen wist Café Lucky zelfs met 10-4 te winnen van Bafana. Onderweg leed Lucky te veel en te vaak onnodig puntverlies en wist Bafana de wedstrijden wel te winnen. Bafana komt volgend seizoen uit in de hoofdklasse. Café Lucky neemt de 1e periode over en mag uitkomen op de kampioensavond. Voor de 2e periode zijn er een aantal teams in de race en blijft het reuzespannend wie zich uiteindelijk gaat plaatsen voor het jaarlijkse ‘toetje’. Zo wist de Belgische Keizer 1 met 4-2 te winnen en waren de VIPS met een 1-6 nederlaag kansloos tegen Café Lucky. Cycloon Zwolle mocht wel drie punten bijschrijven en is geklommen naar de derde plaats in de stand.

In de hoofklasse werd er slechts één duel afgewerkt en zeker niet het minste affiche van deze avond. Het duel ging tussen de nummers twee en drie. In een fanatiek duel met een tempo wisten de Gebroeders Postma de nummer twee VT Benz met 5-3 te verslaan.   
 
Present is ook slechts één zege verwijderd van het kampioenschap in de tweede klasse. Alle wedstrijden werden nog door de titelkandidaat omgezet in winst. De negentiende zege was een klinkende. Bola-Lah! Satu werd met 12-1 teruggewezen. De Bever Boys waren met 6-5 te sterk voor Citysnack FC en OHM kwam tekort tegen AA Taxi Zwolle. Bluefinger Wolves wonnen nipt met 6-5 van 2Connext Zwolle. De supportersclub PEC Zwolle wist bijna voor een verrassing te zorgen, maar Corporate Matchfixing pakte toch met 4-5 nipt de winst. 
 
 Koploper in de eerste klasse AVC wist flink uit te halen. Amicitia Fortior werd met 16-3 verslagen. Concurrent Torsades Trois Points bleef met een 7-4 zege op Karba goed in het spoor en lijkt met twee verliespunten minder de grootste kanshebber te zijn om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Zwolle Zuid verloor in een boeiend duel met 2-4 van Ghana’82. Outsport wist een dankbaar punt in de strijd om lijfsbehoud over te houden aan het treffen tegen ZVV Pruts. Le Gong pakte met een 7-4 zege op Styrinth de volle winst.
 
Blazende Veiligheid liep tegen puntverlies aan. Een dapper strijdende The Green Room ‘Jan Groen’ wist in de slotfase met de gelijkmaker een punt over te houden aan de wedstrijd tegen de kampioen uit de hoofdklasse B. Vastgoed Dalfsen passeerde Krijtje FC op de ranglijst door een winstpartij tegen Neptunes’12. YBC kwam tekort tegen Europanel en verloor met 2-4. 
 
De volgende competitieronde is op woensdag 18 mei. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
 
Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de volgende competitieronde vrijdag 13 mei op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys en FC Knudde.
 
Op vrijdagavond 13 mei as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl .

Artikel delen: