Bomen aan Pannekoekendijk genomineerd

Zwolle – De vakjury van de eerste landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2016 heeft drie inzendingen genomineerd. Eén van deze drie wordt in juni de uiteindelijke winnaar.

Na een bezoek aan de in de voorronde geselecteerde projecten heeft de vakjury de volgende inzendingen genomineerd als kanshebbers: Stationsomgeving Arnhem, ETS boomexperts (Quercus Boomverzorging B.V.) –  Pannekoekendijk Zwolle, BTL Bomendienst (en BTL Realisatie) – ˗ Stadsplein Oldenzaal, Nationale Bomenbank bv.
De jury heeft met veel belangstelling kennis genomen van deze projecten, die elk hun eigen groene stempel drukken op de omgeving. Het zijn interessante voorbeelden voor de sector en de markt. Het zijn projecten waarbij de vakkennis van een boomspecialist onontbeerlijk is gebleken. Elk van de genomineerde inzendingen laat zien dat professioneel ontworpen, deskundig aangelegd en onderhouden stadsgroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat een boomproject vaak een samenspel is van verschillende partijen. Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nederlandse Boominfodag op 10 juni aanstaande op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De genomineerde projecten worden dan ook in woord en beeld gepresenteerd. Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. Meer info vindt u op www.vhg.org.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.