PEC Zwolle start play-offs met gelijkspel

Zwolle – PEC Zwolle is donderdagavond de play-offs gestart met een gelijkspel tegen FC Utrecht. In het eigen stadion werd de uitslag 0-0. De ruim 8 duizend supporters zagen een zeer matig duel met een paar kansen aan beide zijden. "Het ontbrak aan finesse en tempo tegen die 5-3-2 opstelling. Ik hoop dat we er zondag een leukere wedstrijd van maken", hoopt trainer Ron Jans.

img_6338.jpg 

In de eerste helft viel er maar weinig te genieten voor de ruim achtduizend toeschouwers in het IJsseldelta stadion. Utrecht betrok de defensieve stellingen en Zwolle kon daar maar moeilijk doorheen voetballen. Pas in de laatste minuut voor rust was er sprake van enige opwinding. Queensy Menig verscheen ineens oog in oog met Utrecht-keeper Filip Bednarek, nadat een Utrechter in de fout ging. Menig legde echter niet terug op de instormende Ouasim Bouy en Sheraldo Becker, maar in het niemandsland. Daardoor bleef het zonder doelpunten. 

img_6080.jpg

img_6099.jpg

img_6158.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Ook na rust was het een tactisch steekspel. Utrecht kroop wat meer uit haar schulp, maar het was Zwolle dat de aanval bleef zoeken. Het leverde wel veel vrije trappen en hoekschoppen op, maar echt grote uitgespeelde kansen niet. ,,Het was een echte 0-0 wedstrijd”, vond Thomas Lam dan ook. De grootste kans was nog voor de bezoekers, Ruud Boymans lobte de bal oog in oog met Kevin Begois over de doelman heen. De bal verdween maar net naast het Zwolse doel. Veel meer viel er niet te genieten. ,, Ik vond het eigenlijk niets aan. Het hoogtepunt van de dag was de demarrage en roze trui van Tom Dumoulin”, grapte trainer Ron Jans dan ook.
Zondag staat de return in Utrecht op het programma. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt. 
P EC Zwolle – FC Utrecht 0-0. 
Toeschouwers: 8125 
Scheidsrechter: Blom 
Gele kaarten:  Dekker (PEC Zwolle), Van der Maarel, Ludwig, Boymans (FC Utrecht)
Opstellingen:  
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Dekker (76. El Hasnaoui), Becker, Bouy, Menig (62. Ehizibue), Veldwijk
FC Utrecht: Bednarek, Troupee, Van der Maarel, Leeuwin, Kum, Strieder, Amrabat, Ramselaar (64. Jansen), Barazite, Joosten (63. Boymans), Haller (85. Ludwig)
Bron: peczwolle.nl
 
img_6060.jpg
 
img_6076.jpg
 
img_6108.jpg
 
img_6143.jpg
 
img_6178.jpg
 
img_6236.jpg
 
img_6255.jpg
 
img_6259.jpg
 
img_6268.jpg
 
img_6273.jpg
 
img_6304.jpg
 
img_6352.jpg
 
img_6367.jpg 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Grote pluim voor Begois, die heeft ons op de been gehouden maar
  0-0 is niet genoeg, dat ga je normaal gesproken niet redden in een kolkend Galgenwaard.


  Maak melding

 2. Bram van Polen werd in de Stentor gevraagd naar een kans. Toen bleef het heeeeel lang stil… Het zat er helaas niet in gisteren.

  Waar ik me wel over verbaasde zijn de hopeloze voorzetten en corners. Waarom kun je als prof een bal niet in de 16 meter leggen?!?!?! Dat kun je toch oefenen?


  Maak melding

 3. Volgend seizoen Becker en Menig vertrekken en dan eindelijk weer Saymak, Thomas en Mokhtar tot je beschikking. Knap hoe PEC met zoveel blessures de playoffs heeft gehaald. En tegen dit defensieve Utrecht is het natuurlijk lastig voetballen.

  Begois weer de nul gehouden! Let je op Ron Jans??


  Maak melding

 4. Een kolkend galgewaard? Dat stadion zit altijd halfvol joh, utrecht is niet meer het utrecht van 20 jaar geleden, we gaan ze daar gewoon pakken. 0-1.


  Maak melding

 5. Het was een dramatische wedstrijd, véél balverlies, véél slechte voorzetten, véél slechte corners en vrije trappen. De sfeer in het stadion daarentegen vond ik wel goed en omdat het gaat over twee wedstrijden, vind ik de uitslag van 0-0 ook nog niet zo slecht.

  Ik zou Larsje Veldwijk eens aan de kant zetten, die raakt de laatste tijd écht geen bal goed en spelen met twee snelle vleugelspitsen. Ik denk dat PEC wel een kans maakt in Utrecht.


  Maak melding

 6. Je hebt twee teams nodig voor een leuke wedstrijd. Utrecht wou niet voetballen. In utrecht moet pec dan maar een dubbele bus voor begois parkeren en met uitvallen proberen. Utrecht wil maar 2 wedstrijden per jaar leuk en goed voetballen en dat is tegen ajax.


  Maak melding

 7. PEC moet er dit soort wedstrijden vol inklappen, dat hebben ze niet gedaan, onverstandig, want in Utrecht scoort PEC ook niet makkelijk. Kan ze duur komen te staan. Kom op zeg, het zijn finales.


  Maak melding

 8. Wat een topfotograaf… Heeft precies de twee momenten dat Veldwijk hardgelopen heeft weten vast te leggen… Petje af!


  Maak melding

 9. Veldwijk blinkt inderdaad niet uit in werklust. Pec kan beter op zoek gana naar een nieuwe spits als Lars terug gaat of terugmoet naar Engeland.
  Tom v Weert van excelsior? en dan ook die keeper van de Graafschap halen naast Begois.


  Maak melding

 10. Utr?g bakt er ook niet veel van de laatste tijd. En de bal is rond en het kan zomaar de goede kant op ‘rollen’ tis maar dat je het w?t mensen.


  Maak melding

 11. Was idd niet om aan te gluren, daar is iedereen het unaniem over eens. Lars irriteert mij ook wel eens, maar dit is zijn stijl, dat wist PEC en daar hebben we het maar mee te doen, vind ik. Wat mij zeker meer zorgen baart is het keepersprobleem, althans dat vind ik. En signalen van vervanging vanuit de kant van PEC heb ik nog niet gehoord.
  Al met al zal Lars en co voorin doelpuntrijk moeten blijven om het probleem achterin te tackelen.
  PEC succes zondag!


  Maak melding

 12. Dit soort wedstrijden moet je benaderen als finales. Die spirit zag ik vaak niet. Alleen de lelijkste man op het veld scoorde een voldoende en werd dan ook Man of the match. Graag een nieuwe spits voor PEC Zwolle!! Boymans zou dan een hele goede keuze zijn. De man is nog zo gretig!


  Maak melding

 13. Ik ben bang dat Ruudje Boymans niet te halen is voor Zwolle. Volgens mij zou hij twee jaar geleden wel naar Zwolle gaan, maar ging dat op het laatste moment niet door. En Van Weert wil denk ik liever naar een club als Utrecht, Vitesse, Groningen of Heerenveen. Dat soort spelers kunnen wij niet betalen qua salaris.


  Maak melding

Reageer