Beslissingsduel voor Berkum na winst bij WHC

Zwolle – VV
 Berkum heeft met een 0-1 winst bij WHC de kansen op de titel in de 1e Klasse D op verrassende wijze levend gehouden en zo voor een curieuze ontknoping gezorgd. Omdat de koplopers Go-Ahead Kampen en Nunspeet onderuit gingen volgt nu op woensdag in Apeldoorn een beslissingswedstrijd tegen SDV Barneveld, dat samen met Berkum het seizoen op een gedeelde eerste plaats afsloot.

“We hebben nog niets gewonnen, maar hier had ik van tevoren wél voor getekend,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer. “Een heel aparte ontknoping maar woensdag staan nu de twee beste ploegen van de 1e Klasse D tegenover elkaar voor de titel.” WHC ontsnapte met deze uitslag, op grond van het doelsaldo, aan de nacompetitie en coach André Blom was dan ook opgelucht. “P/D-wedstrijden zouden een ramp zijn geweest. We moeten onze keeper bedanken, voor rust had het al 1-4 kunnen zijn en ook daarna hadden er maar zo één of twee goals voor Berkum bij kunnen komen.”

Berkum dominant

 
Vanaf de aftrap maakte Berkum het spel en de bezoekers waren al in de eerste minuten dicht bij de openingstreffer. Kansrijk ogende schoten van Ruud Wellenberg werden echter van richting veranderd of onschadelijk gemaakt door WHC-keeper Jasper Kuiper. Na een minuut of 20 kwam Berkum-spits Youp Kok, na een strakke voorzet van Chris van der Meulen, nét tekort om de bal binnen te werken maar even later namen de Zwollenaren afstand. Spits Johnsen Bacuna was in het centrum zijn tegenstanders véél te snel af en hoewel keeper Kuiper zijn inzet eerst nog tegenhield was de rebound een prooi voor Kok, die uit een lastige hoek de 0-1 binnen schoot. Berkum bleef kansen creëren maar verzuimde verder uit te lopen. Chris van der Meulen kwam in de extra tijd van de eerste helft alleen voor het WHC-doel maar produceerde op het beslissende moment niet meer dan een rollertje, waar keeper Kuiper nog een hand tegen kreeg. Even daarvoor kwam de enige echte WHC-kans op naam van Jonathan van Marle, die na een corner zijn kopbal op de lat van het Berkum-doel zag belanden.
Eénrichtingsverkeer
 
Na de hervatting was het opnieuw éénrichtingsverkeer richting het doel van de thuisclub, maar de Zwollenaren misten de scherpte om de marge te vergroten. Bovendien stak doelman Kuiper in prima vorm, waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd én buiten de gevreesde nacompetitie hield. Zijn Zwolse collega Dominic van Hoof hoefde slechts een enkele keer in actie te komen, zoals toen Özhan Kardag na een verdedigende misser voor het Berkum-doel opdook. Van Hoof gooide zich er echter voor en haalde het gevaar er vakkundig uit. In het laatste kwartier kwam WHC nauwelijks meer van eigen helft en liet Berkum de winst niet meer uit handen glippen, in de wetenschap dat een beslissingswedstrijd om de titel lonkte.
Omdat Go-Ahead Kampen en Nunspeet, tot deze laatste wedstrijddag koplopers in 1D, verrassend afdropen eindigden Berkum en SDV Barneveld dus bovenaan. Woensdag volgt op het veld van CSV Apeldoorn een beslissingswedstrijd om het kampioenschap, een bizar scenario waar vooraf weinigen rekening mee hadden gehouden.
WHC-Berkum, 14 mei 2016

Eindstand: 0-1 (0-1)
 

Scheidsrechter: Pieter van der Pol 

Doelpunten: 27. Youp Kok (0-1)

Gele/rode kaarten: geen

 
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jasper van der Stouw, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp, Youp Kok (88. Frank Hoolsema)

 
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Robbert van Schie, Özhan Kardag, Jonathan van Marle, Yoshua van Marle, Peter Drolenga (90. Damian van de Rozenberg), Patrick Fijn, Kyle Olaria (90. Dirjen van Eikenhorst), Mitchel Dijkhof (Emiel Post), Marc van der Vegte, Berry Heyman

Artikel delen:
Reacties 11
 1. vandaag aanwezig geweest bij deze wedtrijd en ojeeee wat een drama pot van een wedstrijd.en wat dacht je heel lang ja echt heel lang was berkum kampioen omdat de rest het gewoon niet kon bol werken om kampioen teworden en het af liet weten.ojee berkum kampioen het zou toch niet waar zijn .tja vandaag kampioen woren vandaag in wezep zou een grote schande zijn geweest voor berkum jaja 1-0 en wat dacht je 7 schreeuwende vrouwen .schijnbaar liefjes van spelend kerels en een handje vol mannen denk zelf een man of 30a40.tjee wat een ongeloof en een steun voor deze spelers..als ik een berkum man was geeest hadt ik me dood geschaamd.ik zou zeggen beste lief hebbers van berkum blijf dan de volgende wedstrijd ook maar thuis als je nergens in geloofd


  Maak melding

 2. Als de andere clubs het laten liggen, dan mag berkum het afmaken.
  Jammer dat ze er niet meer hadden gescoord, nu spelen wij pd. Ik wens berkum veel succes.


  Maak melding

 3. Negatief verhaaltje tja. Heb zeker 50 berkum supporters gezien. Zoveel zie je er bij menig andere Zwolse club niet bij een thuis wedstrijd. En eerlijk, het was geen beste wedstrijd en ook een beetje ongeloof over wat er op ander velden gebeurde. Daar had (ook na afgelopen weekend) niemand rekening meer mee gehouden. Het laatste deel was het logisch dat beide clubs het op de stand 0-1 wilden houden. Wens berkum succes komende woensdag. Mochten ze promoveren dan zal het met deze relatief smalle selectie een moeilijk verhaal worden maar wellicht dat er nog wat budget vrij komt:(:D


  Maak melding

 4. Klasse Youp! Een gedegen, doch ietwat korte “klaarstoming op jonge leeftijd, onder bezielde leiding van huisarts Coen H.” verloochent zich niet 😉


  Maak melding

 5. Jasper Bremmer kiest voor Berkum

  Jasper Bremmer speelt in het nieuwe seizoen voor VV Berkum. De kopsterke centrale verdediger, die ook op het middenveld kan worden ingezet, kwam de afgelopen zes seizoenen uit voor SC Genemuiden in de top- en hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.

  Zwollenaar Bremmer (25) maakte al in februari bekend dat hij bezig was met zijn laatste seizoen bij Genemuiden. Daar kwam hij in 2010 nadat hij een aantal jaren had gespeeld voor de jeugdselecties van PEC Zwolle, waar hij uiteindelijk de hoofdmacht net niet haalde. De komst van Bremmer is een welkome versterking voor de Berkum-selectie.

  Eerder werd al bekend dat Jorben Nieuwenhuis, na twee seizoenen WVF, overstapt naar Berkum. De linksbenige verdediger kwam eerder uit voor het beloftenteam van PEC Zwolle en speelde daarvóór in de juniorenteams van Berkum.

  Bremmer/Nieuwenhuis kan een mooi centraal verdedigingsduo worden in de Hoofdklasse C.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.