WVF neemt afscheid van eerste klasse

Zwolle – Zaterdagmiddag was er voor WVF de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Naast het feit dat er in feite geen belangen meer op het spel stonden voor de ploegen, stond deze in het teken van het afscheid van een groot aantal spelers. De heer Assink had vanmiddag de regie en naar later bleek had de ervaren leidsman geen kaarten nodig bij zijn leiding.

Beide ploegen probeerden er voor de toeschouwers nog een aardig schouwspel van te maken. WVF startte sterk aanvallend en Richard Bouwmeester leek al in eerste minuut te scoren maar zijn schuiver ging via de keeper naast het doel. De grensrechter van de gasten trachtte zijn steentje bij te dragen door in die fase veelvuldig te vlaggen. Keeper Sickman moest meerdere keren handelend optreden en redde zijn ploeg voor een achterstand. Ook Mike te Wiele bleek daartoe in staat door van dichtbij een harde inzet te keren. Een snelle uitval via Ricardo Kuyer en Martijn Ruijsch werd door de laatste helaas over het doel gemikt. Dezelfde Martijn was enkele malen gevaarlijk met zijn loopacties, vooralsnog zonder rendement. Waar WVF veel druk zette om nog voor rust te scoren en de bezoekers met kunst en vliegwerk tegen wisten te houden, gaven de gasten wel hun visitekaartje af voor effectiviteit. Jos Hutten scoorde met een gerichte lage schuiver in de hoek 0-1. Via een prachtig hakballetje van Ricardo leek WVF gelijk te maken maar helaas belandde de bal slechts op de binnenkant paal. Toch was het Martijn Ruijsch die op slag van rust na goed doorzetten zijn tegenstander wist af te schudden en de keeper vervolgens met een lob verschalkte: 1-1 en tevens de ruststand. 

Scheidend trainer Smit bracht na de rust Kristian Bril voor Ricardo Kuyer. De Boys verving Dogger voor de Jong. WVF begon opnieuw voortvarend te combineren. Toch waren de bezoekers vrij snel opnieuw succesvol na een uitbraak over rechts en de afronding van opnieuw Hutten. Er kwamen daarna zeker kansen onder andere voor Rob Meijerink uit een prachtige pass van Dion Reijnen. Ook Richard Bouwmeester kon zijn specialiteit, indraaiende vrije trappen, nog enkele keren tonen. Een belandde op de dwarsligger van het doel. De wedstrijd leek beslist toen invaller Smedema profiteerd van een misverstand in de achterhoede en de 1-3 liet aantekenen. WVF berustte echter niet en bleef de aanval zoeken. Niek Mulder kopte de schitterend aangesneden corner van Richard bouwmeester in het doel 2-3 met nog 10 minuten op de klok. Er volgde een publiekswissel voor de afscheid nemende Richard Bouwmeester. Maurice Wienen kwam voor hem in het veld. WVF hield druk en werd beloond vanmiddag! In de 89e minuut was het opnieuw Martijn Ruijsch die bijna identiek aan zijn eerste goal ook de gelijkmaker liet aantekenen 3-3. Dit was een verdiend slot van een nog aardige wedstrijd in de eerste klasse.

Aansluitend het afscheid door Anton Westenberg van de 10 vertrekkende of lager gaan voetballende spelers. Uiteraard werden ook de scheidende trainersFreddy Smit en Roy Duesink door hem in de bloemen gezet. Voor iedereen daarbij een passend dankwoordje.
Als Men of the Match werden de scheidende omroepers Jan Koopman en Roel Steenbeek benoemd.

Speciaal toch om hier te noemen is Richard Bouwmeester: WVF-er in hart en nieren met 11 seizoenen in het eerste elftal, circa 250 wedstrijden en 42 competitie doelpunten. Veel WVFers zullen hem met zijn fraaie techniek gaan missen! Op een lager niveau binnen de club blijft hij echter wel actief binnen WVF.

Karakteristieken:
Scheidsrechter: F. Assink
Toeschouwers : 125
score: 37e Hutten 0-1, 44 Ruijsch 1-1, 56e Hutten 1-2, 70e Smedema 1-3, 79e Mulder 2-3, 89e Ruijsch 3-3
Opstellingen:
WVF: te Wiele, Bolt, Nieuwenhuis, Reijnen, Gnanapragassam (72e Mulder), Betaze, Meijerink, Luhukay, Bouwmeester (82. Wienen), Ruijsch, Kuyer (46. Bril).

Vroomshoopse Boys: Sickman, van Veen, Vliek (77e Schrijver), Kivitis, Heideman, Scholten, Kunst (65e Smedema), Hutten, Veld Brinkman, Dogger (46 de Jong)

 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Respect hoor, met o.a. Richard Bouwmeester (in 1 van de vele gezellige lagere teams dus), Martijn Ruijsch (kan volgend jaar nog heel goed doorslaggevend zijn) Nicky Mulder voor de toekomst, Mike te Wiele, zoals iedereen weet “een heel deftige keeper” en club-mannen als JanHeer Koopman en Roel Steenbeek…..vandaag maar even geweest….terug van SC Genemuiden en op weg naar “Het Plein”….maar daar staat toch gewoon wat mensen! Gezelligheid stat buiten kijf, maar volgend jaar komen er ook gewoon resultaten op de teller; daar mag je mij op afrekenen 😉

  Heb ik het nog niet eens over de lang geblesseerde basis-eerste spelers als “ras WVF-ers”:
  Jeroen Kinket
  Jari (ja ja,vernoemd!) Bezembinder
  Marc Peppelenbos.

  Heb er alle vertrouwen in!

 2. goed te lezen Dick dat je er vertrouwen in hebt. mag natuurlijk ook wel want de veelgeprezen jeugdopleiding moet natuurlijk ook een keer wat laten zien. en met 2 klassen lager in 2 seizoenen is dat misschien niet eens zo’n gek podium voor een jonge ploeg. Succes komend seizoen!

 3. Bedankt! En ik ben het met je eens.

  Feit is trouwens wel dat er 2 WVF-geschoolden (met zeer sympatieke ouders) op het punt van doorbreken staan bij

  PEC ZWOLLE 😀

  Bijvoorbeeld Ettiëne Reijnen en de rest van zijn goed voetballende broertjes zijn ook WVF-geschoold. Maar idd…2 rampzalige seizoenen achter de rug: Nu (eindelijk want ik vind dat dat elke wedstrijd moet) ballen tonen!

 4. @ swollenaertje, op 15 mei 2016 13:17

  Jullie natuurlijk ook alle succes, eerst zaterdag in Lelystad…
  Hopen dat het nog leuk blijft voor ons om de return te komen kijken…Maar: in 1x afmaken is gewoon het mooist, dan maar een minder boeiende return 😉

 5. Over Zwolsche clubs

  Waar we er overigens (gister ook weer enthousiast over gediscuseerd) wel gewoon teveel van hebben.

  Al dacht elke Zwollenaar zo….het zal niet veranderen. Wie zou zo’n reorganisatie moeten trekken? Die instantie gaat never nooit “slechts de kleinste sentimenten” kunnen pareren. Helaas.
  Het zal tot in lengte van

  Maar volgens mij gaat er jaarlijks wel veel gemeenschapsgeld naar al die clubs; wie weet dat?

 6. @ Jean-Jacques Rousseau, weet jij (als kenner van onze mooie binnenstad) een tent waar ze muziek als hierboven gelinkt…draaien?

  De interessanter nu de zaterdagen “vrij vallen” omdat het ff is afgelopen met de voetbal (= WVF-link).

  Ben trouwens (nog zwaarder ontopic) héél benieuwd hoe het basisteam van WVF-1 er bij de start in de 2e Klasse uit gaat zien. Hoop dat een mooi aantal Westenholtenaren de kans krijgen. Die ook altijd WVF trouw zijn gebleven. Erg jammer dat, in die context Jari en Jeroen nog lang geblesseerd zijn en Marc in 2 zal moeten werken aan zijn terugkomst…3 unieke spelers. De rest is overigens ook absoluut de moeite van het kijken waard!

 7. Dick, d’r bint meerdere tent’n wöör ze die errie spölt.
  Goa’j vandaege ok noar ’t orecatoernooi?

 8. Ok JeanJacquesRousseau, bedankt. Daar bij de Tuinders is het idd altijd erg gezellig op het Horeca-toernooi. Altijd eigenlijk wel. Ook wel heel erg lang geleden trouwens dat ik 1x op het befaamde toernooi ben geweest. Maar we hebben vandaag iets te vieren, waar ik niet zomaar bij kan weglopen.
  Heel veel plezier en tik-zuh-achterover. De boodschap komt vast wel over met dit deftige weer. Wellicht erg laat, kruipend, naar huis.
  Paar uurtjes voor de wederom “keihard-werkweek”.
  Veel plezier daar met elkaar….
  Zie overigens nog geen topic van het Olde zakk’n-toernooi gister 😮

Reageer