Wie wordt Conciërge van het jaar 2016?

Zwolle – De verkiezing voor Conciërge van het Jaar 2016 heeft 137 nominaties voor 13 conciërges opgeleverd. Zowel ouders als leerkrachten hebben genomineerd. De jury, bestaande uit Jan Brink, D66 wethouder Onderwijs in Zwolle, Paul van Meenen, D66 Tweede kamerlid Onderwijs en Joost Kieft, directeur opleidingen van de Katholieke Pabo Zwolle, kiezen uit alle nominaties hun favoriete kandidaat. Op vrijdag 27 mei maken zij de winnende conciërges bekend.

Er wordt één conciërge uit het primair onderwijs gekozen en één uit het voortgezet onderwijs. Op vrijdag 27 mei zullen de titel en prijzen door de jury worden uitgereikt op de scholen van de winnende conciërges. ‘Door het grote aantal nominaties zie je hoe belangrijk het werk van de conciërge op scholen in Zwolle is’, aldus Claudia van Bruggen, raadslid voor D66. Een goed leerklimaat
D66 organiseert deze verkiezing omdat onderwijsondersteunend personeel een ontzettend belangrijke basis vormt voor scholen en de partij hen op deze manier waardering wil geven. Jongeren horen naar school te gaan in een veilige, inspirerende, schone en stimulerende omgeving. Conciërges zijn daarbij onmisbaar. Scholen, scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders zijn daarom opgeroepen om hun conciërge te nomineren.

Iedereen die zijn bijdrage levert aan het leerklimaat van onze jongeren hoort op onze steun te kunnen rekenen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat zo vaak in de schaduw en buiten de spotlights zijn of haar werk doet, verdient de aandacht en de waardering.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik vind het een heel positief gebaar naar een vergeten groep mensen die van een groot belang zijn voor een school. Zonder concierge is een school draaiend houden nagenoeg onmogelijk en dat realiseert niet iedereen zich. En daar mag best wel even bij stilgestaan worden.


  ⚠️ Meld

 2. Nou, zo zijn er legio hardwerkende mensen waar nooit eens bij stilgestaan wordt. (Het is gewoon je werk, hoor.) Gaan we daar ook allemaal verkiezingen voor houden?


  ⚠️ Meld

 3. @Yvon

  Een conciërge is verkoper, sociaal medewerker, klusjesman, schoonmaker en regelaar bij elkaar. Al met al komt er veel bij de werkzaamheden van een conciërge kijken. Ik vind daarom een beetje respect voor de conciërge wel op zijn plaats, ook al ben ikzelf geen conciërge of conciërge geweest.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.